Το κύμα κακοκαιρίας έχει πλήξει από τις 5 το πρωί της Τρίτης με έντονα φαινόμενα την Κεντρική Ελλάδα και ειδικά την ορεινή περιοχή του Τυμφρηστού και τα Βαρδούσια, ενώ πιο ανατολικά έντονη χιονόπτωση παρουσιάζεται στο όρος Όθρυ.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Στη Ράχη Τυμφρηστού το χιόνι είναι στους 15 πόντους και χρειάζονται αλυσίδες από το 56ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Λαμίας-Καρπενησίου και μέχρι τη σήραγγα «Παύλος Μπακογιάννης».

Χιονόπτωση έχει και στο Καρπενήσι και σε ολόκληρη την Ευρυτανία, με προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Αλυσίδες πάντως χρειάζονται και στο κομμάτι Καρπενησίου-Αγρινίου στη θέση «Μπαγασάκι» και πιο κάτω μεταξύ 35ου έως 39ου χιλιόμετρου.

Στη Φθιώτιδα επίσης όλα τα ορεινά διαμερίσματα ξύπνησαν ντυμένα στα λευκά.

Έντονη χιονόπτωση υπάρχει στο «16» και συγκεκριμένα από το 13ο χιλιόμετρο και μέχρι το 22ο της ΕΟ Λαμίας-Δομοκού, χωρίς να έχει δοθεί σήμα για αλυσίδες, καθώς τα συνεργεία της Περιφέρειας ενεργούν ασταμάτητα από το πρωί.

Ωστόσο όσοι οδηγοί χρειάζεται να κινηθούν στο ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους αλυσίδες και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των τροχονόμων.

Σημειώνεται ότι το κομμάτι του Μπράλου και γύρω από τον Παρνασσό δεν αντιμετώπισε – προς το παρόν – σφοδρή κακοκαιρία, ενώ τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες την Κρήτη, τις Κυκλάδες και βαθμιαία τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και βαθμιαία της Θράκης.

Σταδιακά από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο βόρειο Αιγαίο.