Αναδρομικά και δώρα ζητούν μαζικά οι παπάδες

Οι κληρικοί αναφέρουν ότι απευθύνθηκαν στο νομικό τους σύμβουλο Αλέξη Μητρόπουλο


ΕΛΛΑΔΑ
8:45
11/12/2018
Αναδρομικά και δώρα ζητούν μαζικά οι παπάδες
10
loading

Αναδρομικά, δώρα (Χριστουγέννων, Πάσχα) και επίδομα αδείας αποφάσισαν να διεκδικήσουν, μαζικά, οι κληρικοί, ύστερα από απόφαση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ).

Σε ανακοίνωσή του, ο ΙΣΚΕ αναφέρει ότι προβαίνει σε αυτή την ενέργεια όπως ακριβώς έπραξαν «σχεδόν όλοι οι δημοσιοϋπαλληλικοί κλάδοι σήμερα στην πατρίδα μας», ύστερα από τις σχετικές αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων και δεκάδων κατώτερων δικαστηρίων «που πρόσφατα δικαίωσαν μαζικά, όλες τις κατηγορίες Δημοσίων Υπαλλήλων».

Οι κληρικοί αναφέρουν ότι απευθύνθηκαν στο νομικό τους σύμβουλο κ. Αλέξη Μητρόπουλο και «βρισκόμαστε σε επαφή με τον ίδιο και τους συνεργάτες του προκειμένου να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα όλων των κληρικών αναφορικά με τη συγκεκριμένη διεκδίκηση».

Η οδηγία που έλαβε ο ΙΣΚΕ είναι μέχρι το τέλος του έτους και, αν είναι εφικτό μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2018, «να καταθέσουμε και να κοινοποιήσουμε τις αγωγές διεκδίκησης αναδρομικών, αλλιώς μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία να έχουμε υποβάλει αιτήσεις διακοπής της παραγραφής με δικαίωμα να εγείρουμε τις αγωγές μέχρι τον Ιούνιο του 2019».

Οι κληρικοί εκφράζουν την πεποίθηση ότι ο δικαστικός τους αγώνας «θα έχει οπωσδήποτε αίσιο τέλος, με πολλαπλά οφέλη, οικονομικά και θεσμικά, σε μια κρίσιμη φάση για το μέλλον το δικό μας, των οικογενειών μας και της Εκκλησίας εν γένει».

Ο ΙΣΚΕ ζητά την έγκαιρη και μαζική ανταπόκριση των κληρικών «στον αγώνα που θα δώσουμε» και αναφέρει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στη διαδικασία διεκδίκησης (αίτηση/προσωπικά στοιχεία, εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου της υπογραφής, σύμβαση εντολής – παράσταση δίκης, μισθοδοτική κατάσταση δώρων και επιδόματος αδείας του 2012).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar Εγώ είμαι πάλι

  Το.. μαγαζί είναι γωνία και οι δουλειές πάνε καλά.
  Το \'\'περίσσιο\'\' φως δεν βλάπτει.

 2. avatar Mplaky

  ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΙ ΩΡΑΡΙΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΤΡΟΠΗ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

 3. avatar Με μια

  διάφορα η άλλη διμοσιουπαληλλικοι κλάδοι δεν ζητούν λεφτά όταν ανάβουν τον πολυέλαιο ούτε έχουν Παγκαρι για λεφτά παλιό [...].

 4. avatar Τι να πω…

  Ας τολμούσαν με Χριστόδουλο να κάνουν δημοσιουπαλληλικά παζάρια...

 5. avatar aproswpos

  Με προσευχή και νηστεία, θα δικαιωθείτε...

 6. avatar Λαϊκός

  Για την σύνοδο της Κρήτης όπου αναγνώρισαν τις αιρέσεις ως εκκλησίες δεν βγάζει μιλιά ο ιερός σύλλογος κληρικών, για το μισθό ξεπέρασε και τον Ταρζάν στο αλάλαγμα

 7. avatar trel

  Διώξτε τους όλους τους χαραμοφάηδες μου μας κάτσανε στο σβέρκο και δημεύστε την εκκλησιαστική περιουσία

 8. avatar τριαλαρο

  συγνώμη εφόσον το κράτος τους θεωρεί δημοσίους υπαλλήλους, καλά κάνουν και τα ζητάνε. Αν ήταν κανένας άλλος ΔΥ που απλά κάθεται αραχτός και ξύνεται ολημερίς και οληβραδύς, μια χαρά θα ήταν αν πήγαινε και τα ζητούσε, οι κληρικοί μας πείραξαν, που στην τελική κάνουν και κάτι?
  Δυστηχώς έχω ζήσει απο πολύ κοντά με ΔΥ και ξέρω πως είναι από τους 1.000 αιντε το πολύ οι 10 να δουλεύουν κάθε μέρα επί 7 ώρες (+ μια καιφέ). Και αυτό με τον καιφέ είναι υποχρεωτικό αν δε θες να σε κάνουν πέρα από την αρχή.

 9. avatar ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑΣ

  Ιερές απαιτήσεις από τον Ιερό σύνδεσμο.....

 10. avatar ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ?

  ΓIATI ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΑΝΕ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει