Απομεινάρια πολεμικών συγκρούσεων του παρελθόντος, τα οποία βρέθηκαν στο πλαίσιο προγραμματισμένων ερευνών, αποτελούν στην πλειονότητά τους τα πυρομαχικά που καταστράφηκαν από το προσωπικό και τα μέσα του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) το Νοέμβριο, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς.

Συγκεκριμένα μετά από έρευνα του ΤΕΝΞ αποδόθηκαν σε τοπικές κοινωνίες 243 στρέμματα γης εντός των οποίων βρέθηκαν, εξουδετερώθηκαν και καταστράφηκαν 13 νάρκες, 106 βλήματα διάφορων τύπων, 42 χειροβομβίδες, 317 πυροδοτικοί μηχανισμοί και 25 φρεάτια υπονόμευσης τύπου NOBEL, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επιπρόσθετα, κατόπιν αιτήματος των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αντιμετωπίσθηκαν άμεσα και με απόλυτη επιτυχία, ημέρα και νύχτα, 16 περιστατικά ανεύρεσης εκρηκτικών μηχανημάτων/μηχανισμών-πυρομαχικών (EOD), κατά τα οποία εξουδετερώθηκαν και καταστράφηκαν 9 βλήματα διαφόρων τύπων, 9 χειροβομβίδες και 7 βόμβες αεροπορίας 120 λιβρών GP MKI.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.