Γεννήθηκε στην Αμφιάλη του Πειραιά και από πολύ μικρή εξέφρασε το ενδιαφέρον της για το τραγούδι. Ήταν αποφασισμένη να ασχοληθεί με αυτό άλλωστε επαγγελματικά. Έχει συνεργαστεί με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες στην πορεία της μέχρι σήμερα στο χώρο.

Η Λίτσα Γιαγκούση μετά τη συμμετοχή της στο δίσκο του Χρήστου Δάντη «ΆΛΑ», με το ομώνυμο ντουέτο αλλά και με το «Κέρνα Φαρμάκι» έκανε το ντεμπούτο της με τον δίσκο «Λέω μήπως, μήπως λέω».

Ακολούθησαν άλλες δισκογραφικές δουλειές από τα οποία ξεχώρισαν τραγούδια όπως «Ότι κι αν γίνει», «Χαλάλι σου», «Το αεροπλάνο», «Κλαίει» και πολλά ακόμη.

Για κάποιο διάστημα απείχε από τη δισκογραφία αλλά αποφάσισε να επιστρέψει δυναμικά με την… υπογραφή του πρώην συζύγου της, Χρήστου Δάντη. Για το θέμα αυτό δήλωσε το 2010 ότι: «Ήταν σαν να μην είχε περάσει μία μέρα. Είχα φοβερή σιγουριά, γιατί είχα δίπλα μου τον Χρήστο. Η πιο αναπάντεχη στιγμή ήταν όταν το Μεγάλο Σάββατο με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να συνεργαστούμε», είχε πει.

Αυτή την περίοδο η Λίτσα Γιαγκούση, όπως λέει στο newsbeast.gr, ετοιμάζει πολλά πράγματα. «Δουλεύω το βίντεο κλιπ μου για το τραγούδι “Θεός που με ξέχασε”, χθες είχα τα γυρίσματα», λέει χαρακτηριστικά.

Όμως, δεν έχει μόνο τις εμφανίσεις της να φροντίσει. Έχει και την κουζίνα της. Διατηρεί εδώ και αρκετό διάστημα ένα εστιατόριο στον Πειραιά, το οποίο επισκέπτονται φίλοι της από το χώρο του τραγουδιού αλλά και απλοί πολίτες.

Πρόκειται για ένα κρητικό εστιατόριο που βρίσκεται στην «καρδιά» του Πειραιά, επί της οδού Δραγατσανίου, όπως λέει η τραγουδίστρια. Στο εστιατόριό της όλα τα πιάτα παρασκευάζονται βάσει παραδοσιακών συνταγών και από αγνές βιολογικές πρώτες ύλες που έρχονται από την Κρήτη. Κάποιες μέρες διοργανώνει και κρητικές βραδιές.

Όταν τη ρωτάς γιατί επέλεξε να ανοίξει το συγκεκριμένο μαγαζί, απαντά: «Στους δύσκολους καιρούς, πρέπει πάντα να βρίσκεις διεξόδους», και εκτός αυτού η μαγειρική πάντα της άρεσε.

Της αρέσει όμως και το τραγούδι, το οποίο, αν και διανύουμε δύσκολες εποχές, δεν θέλει να εγκαταλείψει.

«Το τραγούδι υπάρχει και πάντα θα υπάρχει. Όμως, πρέπει πάντοτε να βρίσκονται λύσεις. Οι νέοι, όπως και όλοι μας πλέον πρέπει να σκεφτόμαστε και να βρίσκουμε διεξόδους για την επιβίωση», λέει και θα παρότρυνε τους νέους, που αγαπούν τη μουσική, να ασχοληθούν με αυτή, αρκεί να έχουν κάποια λύση για να μπορέσουν να στραφούν σε άλλον επαγγελματικό τομέα, εάν δεν τους… βγει.

Και εύχεται μόνο να πάει καλά το νέο της δισκογραφικό εγχείρημα.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».