Στους δρόμους του Ρεθύμνου βγαίνουν για ακόμη μία φορά οι Ρεθεμνιώτες μετά το κάλεσμα των συνδικαλιστικών τοπικών οργανώσεων της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου και του ΟΕΒΕ Ρεθύμνου.

Το πανεργατικό συλλαλητήριο διοργανώνεται τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο δημαρχείο της πόλης, όπου οι συμμετέχοντες θα διαμαρτυρηθούν μεταξύ άλλων, για την αποψίλωση υπηρεσιών και την υποβάθμιση εξυπηρέτησης των πολιτών του Ρεθύμνου η οποία το τελευταίο διάστημα έχει γεμίσει απορία και προβληματισμό τις αρχές, την τοπική αυτοδιοίκηση φορείς και πολίτες.

Σύμφωνα με τις τρεις συνδικαλιστικές ενώσεις, «η σχολή Αστυνομίας έχει ήδη αναστείλει τη λειτουργία της, το Στρατόπεδο Ρεθύμνου ετοιμάζεται να κλείσει, το Νοσοκομείο μας υπολειτουργεί και είναι έντονες οι φήμες περί συγχώνευσης με το Νοσοκομείο Χανίων, οι σχολές του Ρεθύμνου του Πανεπιστημίου Κρήτης έχουν αποψιλωθεί από διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, το ΤΕΙ του Ρεθύμνου ετοιμάζεται να κλείσει ή να μεταφερθεί σε όμορο νομό, το λιμάνι του Ρεθύμνου ξεπουλιέται…».

Με δεδομένη και την κατάσταση που κυριαρχεί ως αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής και των μέτρων, στο Ρέθυμνο η κατάσταση στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, το εμπόριο και τις υπηρεσίες, είναι σχεδόν αποπνικτική, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Όπως επισημαίνουν στο κάλεσμα τους οι συνδικαλιστές, «οι αντοχές της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, από την οικονομική κρίση και την πολιτική που ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, δοκιμάζονται ξανά μπροστά στην αναλγησία Τρόικας και Συγκυβέρνησης που (παρά την προγραμματική συμφωνία της τελευταίας και τις ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών κομμάτων που την στηρίζουν) δεν διστάζουν να επιβάλουν ένα ακόμη επώδυνο πακέτο μέτρων, οδηγώντας έτσι την ελληνική κοινωνία σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα… Παράλληλα, σε τοπικό επίπεδο, βλέπουμε το Ρέθυμνο να αποψιλώνεται και να υποβαθμίζεται καθημερινά».

Την ίδια ώρα, τα προβλήματα του νοσοκομείου Ρεθύμνου απασχολούν τόσο την τοπική κοινωνία όσο και την ιατρική κοινότητα, η οποία, παρακολουθεί τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του, με τα προβλήματα του νοσοκομείου να είναι πλέον πολλά, μεγάλα και διαχρονικά. Αυτό άλλωστε τονίστηκε και στη συνάντηση των συλλόγων εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ρέθυμνο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αντώνης Φουρναράκης: «υπάρχουν τμήματα στο νοσοκομείο που λειτουργούν μόνο από την καλή θέληση και το φιλότιμο των εργαζομένων οι οποίοι όμως έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους». Έτσι, την ερχόμενη Δευτέρα στο συλλαλητήριο, θα συμμετέχει, με κύριο αίτημα την αναβάθμιση του νοσοκομείου και την άμεση πρόσληψη προσωπικού για την σωστή και αποτελεσματική λειτουργία του, το σύνολο των εργαζομένων στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο.