Τρεις σοκολάτες ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Καλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο φουντούκι να μην τις καταναλώσουν


ΕΛΛΑΔΑ
17:05
23/11/2018
Τρεις σοκολάτες ανακαλεί ο ΕΦΕΤ
8
loading

Στην ανάκληση προϊόντων σοκολατοποίας από την αγορά, λόγω μη επισήμανσης αλλεργιογόνου ουσίας, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ, ειδικότερα οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Ηπείρου και Θεσσαλίας, στο πλαίσιο προγράμματος ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων για το 2018 ως προς τις αλλεργιογόνες ουσίες και ύστερα από τους εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του Φορέα, διαπίστωσε τη διακίνηση τριών προϊόντων σοκολάτας, στα οποία ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (φουντουκιού), η οποία δεν δηλωνόταν στην επισήμανση.

Πρόκειται για:

1. Το προϊόν σοκολάτας γάλακτος με αμύγδαλα με την εμπορική ονομασία dragée αμυγδάλου γάλακτος, σε συσκευασία των 150 γρ. με ημερομηνία λήξης 30/9/2019, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΙΑ ΑΕ με έδρα στην οδό Θηβών 70Β, Πειραιάς.

2. Το προϊόν σοκολάτας γάλακτος με την εμπορική ονομασία Σοκολάτα γάλακτος Καλατζόγλου, σε συσκευασία των 100 γρ. με ημερομηνία λήξης 30/12/2018, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΛΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ με έδρα στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

3. Το προϊόν σοκολάτας μαύρης με 92% κακάο με την εμπορική ονομασία VIVANI, σε συσκευασία των 80 γρ. αριθμ. παρτίδας L 18303 και ημερομηνία λήξης 7-2020, το οποίο εισάγεται από τη Γερμανία από την εταιρεία ΒΙΟΑΓΡΟΣ ΑΕ, Βασιλέως Παύλου 2, Κρύα Βρύση Πέλλας.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από τις εν λόγω επιχειρήσεις την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο φουντούκι και έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Γιατί χαιρετάνε τον χαζό:!

  !!!!

 2. avatar Κουκου

  Λουκέτο κ στα 3

 3. avatar ΒΡΟΥΜ

  παντως αυτο αποδεικνυει οτι υπαρχει διατροφικος ελεγχος. μπραβο ΕΦΕΤ

 4. avatar Κλεων

  Καλα αφου απο εξω λεει ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ......εκτος απο αλεργικοι ειναι και αγραμματοι?

  1. avatar κλεων

   για σένα δουλεύει ο ΕΦΕΤ και είναι δημόσιοι υπάλληλοι

  2. avatar OMG!!!!!!

   Ποιος είναι ο αγράμματος; Φουντούκι είχε και δεν το έλεγε!!!!!! Υπάρχουν αλλεργικοί στο φουντούκι και όχι στο αμύγδαλο. Τώρα το κατάλαβες ή να στο ξαναπώ;

 5. avatar Α.Μ.

  Ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (φουντουκιού), η οποία δεν δηλωνόταν στην επισήμανση.

 6. avatar κοδρος

  δηλαδη οταν απ\'εξω λεει σοκολατα αμυγδαλου, εχει αμυγδαλα και δε κανει κανει να τη φανε οι αλλεργικοι;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει