Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας απαγόρευσε την τέλεση γάμων και βαπτίσεων την ίδια ημέρα! Το τελευταίο διάστημα, έχει αυξηθεί ο αριθμός των ζευγαριών που τελούν τον θρησκευτικό γάμο τους και τη βάπτιση του παιδιού τους, την ίδια μέρα. Οι κληρικοί δεν συμφωνούν με αυτή την τακτική και αποφάσισαν να λάβουν τα μέτρα τους.

Όπως υπογράμμισε ο μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαος «πρόκειται για απόφαση της συνόδου των κληρικών στο νομό της Φθιώτιδας την οποία βρήκα σωστή και την έχω αποδεχτεί».

«Δεν αποτελεί δικαιολογία η οικονομική κρίση», είπε ο Μητροπολίτης. «Σε ένα μυστήριο μπορούν να κόψουν τα περιττά έξοδα», σημειώνει ο μητροπολίτης Φθιώτιδας που είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σ’ αυτή τη ρύθμιση δίνοντας ωστόσο χρόνο μέχρι το τέλος του έτους χρονιάς, ώστε να μην ανατρέψει τα σχέδια όσων ζευγαριών έχουν κάνει προετοιμασίες. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, όλη αυτή η κατάσταση, από τη στιγμή που θα τεθεί σε εφαρμογή, να δημιουργήσει ένα κλίμα φυγής των ζευγαριών σε γειτονικές περιοχές όπου οι μητροπολίτες δεν έχουν πάρει τέτοιες αποφάσεις.