Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε με αφορμή το συλλαλητήριο που οργανώνουν το Σάββατο στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ το ΕΚΘ και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, επεσήμανε ότι πέρυσι τέτοια εποχή οι εργαζόμενοι είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο ΠΑΣΟΚ καθώς ήταν προεκλογική περίοδος, αλλά αυτές διαψεύστηκαν.

Επίσης, πρότεινε τη δυναμική υπέρβαση του μνημονίου, λέγοντας ότι χωρίς να χάσει η χώρα το πλεονέκτημα του δανεισμού, μπορεί να διατηρήσει την εσωτερική κοινωνική συνοχή της.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική και είπε, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χρησιμοποίησαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , ως «φερετζέ» για να επιβάλλουν τις πολιτικές τους.

Επιπλέον, ο κ. Παναγόπουλος εξέφρασε την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ, στη σχεδιαζόμενη εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, λέγοντας ότι δεν διαφωνεί στο να παταχθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων, αλλά «θα πρέπει να καταβληθεί από πριν στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους η διαφορά που θα προκύψει από την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στα θέματα της απασχόλησης και της ανεργίας.

Σε ό,τι αφορά την ανεργία, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μέχρι το τέλος του 2010 οι άνεργοι στην Ελλάδα να φθάσουν στο ένα εκατομμύριο. Επεσήμανε, ότι οι εργαζόμενοι είναι αγανακτισμένοι και αυτή την αγανάκτηση θα την εκφράσουν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου και στο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες.