Αμβρόσιος προς Μητροπολίτες: Αγαπητοί μου Αδελφοί «Αγαπούληδες»

«Σας εύχομαι μετάνοια και διόρθωση»


ΕΛΛΑΔΑ
9:53
21/11/2018
Αμβρόσιος προς Μητροπολίτες: Αγαπητοί μου Αδελφοί «Αγαπούληδες»
11
loading

Τα βέλη του κατά άλλων Μητροπολιτών ρίχνει στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, αποκαλώντας τους «αγαπούληδες του Θεού».

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων τους δίνει «τη χαριστική βολή», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και τους εύχεται «μετάνοια και διόρθωση». Αναφέρει επίσης ότι κάποιοι εξ αυτών ισχυρίζονται ότι εκφράζει τις «απόψεις του Σατανά και του Αντίχριστου».

Διαβάστε τι έγραψε:

5η ανοικτή επιστολή

«Προς τους "Αγαπούληδες" του Θεού
ήτοι Αρχιερείς, Ιερείς, Διακόνους και Λαϊκούς
Αίγιον, 19η Νοεμβρίου 2018

Θέμα: Ο Θεός είναι ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ, άρα και ΤΙΜΩΡΟΣ !

Σήμερα σας δίδω την "χαριστική βολή"
Και Σας εύχομαι Μετάνοια και Διόρθωση!

Με τέσσερες συνεχόμενες αναρτήσεις προσπάθησα να Σας αποδείξω, ότι η τοποθέτησή Σας πάνω στο φλέγον θέμα, εάν και κατά πόσον ο Θεός, ως Παιδαγωγός, ενίοτε γίνεται και Τιμωρός, ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ! Μέχρι σήμερα, έστω και με κάποια ιδιωτική - προσωπική επικοινωνία, ανέμενα κάποια ανταπόκριση εκ μέρους Σας, αλλά-δυστυχώς- χωρίς αποτέλεσμα! Ουδείς έξ Υμών, όπως αποδεικνύεται, έχει μετανοήσει για την εις βάρος μου καταγγελία του, όπως π.χ. ότι λέγω "καρικατούρες", ή το ακόμη χειρότερο, ότι εκφράζω "τις απόψεις του Σατανά, του Αντιχρίστου"!!!!

Δεν πειράζει! Σας συγχωρώ από τα βάθη της αμαρτωλής ψυχής μου! Να γνωρίζετε όμως ότι άλλος περισσότερο και άλλος ολιγότερο εξ Υμών διαστρέφετε το περιεχόμενο της Πίστεώς μας. Με την σημερινή ανάρτησή μου σταματώ πια την προσπάθεια να Σας πείσω! Σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, μερικοί δε νεώτεροι εξ Υμών να μάθετε, ότι στούς μεγαλυτέρους μας πρέπει να εκφραζόμεθα με κάποια ευγένεια, με κάποια ταπείνωση, με κάποια ανοχή!

Με ακούτε Σεβασμιώτατε Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμε «για τίς καρικατούρες» μου και Σείς, Σεβασμιώτατε Ιωαννίνων κ. Μάξιμε, για την "αμνησία" μου; Σας μνημονεύω ονομαστικώς όχι από μνησικακίαν, αλλά για να Σας αποδείξω, ότι δεν πάσχω ακόμη από αμνησίαν! Με την Χάριν του Κυρίου συμπληρώνονται σήμερα σαράντα χρόνια της ταπεινής μου διακονίας ως Μητροπολίτου της ιστορικής ταύτης Μητροπόλεως. Ευγνωμονώ τόν Κύριόν μου».

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης παραθέτει σειρά διδαχών Αποστόλων και Αγίων θέλοντας με αυτό τον τρόπο να επικυρώσει την άποψη ότι ο «Θεός είναι Παιδαγωγός άρα και Τιμωρός».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar Κάντε

  Κάντε τον κόπο να διαβάσετε το Ευαγγέλιο πριν σχολιάσετε. Δεν μπορείτε να του απαγορεύσετε να ακολουθεί την θρησκεία του, ούτε τα ποιμαντικά του καθήκοντα, πέραν του οτι κάνει τρομερό φιλανθρωπικό έργο, όπως όλοι οι Μητροπολίτες, ιερείς, ενορίες και ευσεβείς χριστιανοί. (Διαβάστε και το κοράνι για να καταλάβετε γιατί ο χριστιανισμός είναι η θρησκεία της αγάπης και χωρίς αυτόν θα καταστραφεί ο Δυτικός πολιτισμός που όλοι απολαμβάνετε.)

 2. avatar Άμεση αποπομπή

  Ο χουντικός χωροφύλακας εκθέτει την Εκκλησία παραμένοντας στο πόστο του! Ο Μητσοτάκης δεν έχει τίποτε να κερδίσει με τον εναγκαλισμό των ακραίων δεσποτάδων.

 3. avatar Αμβροσιε αγαπουλη!

  Βγαλε τα ρασα που φορας και πήγαινε
  στον Κουλη!

 4. avatar ΛΙΜΟΤΑΓΑΡΟΣ Ο Ε

  [...]ΣΟΥ ΔΕΣΠΟΤΑ! ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ , ΑΛΛΑ ΠΕΤΑΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ!!!

 5. avatar ΚΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΘΕΟΣ

  ΤΑ ΒΛΈΠΕΙ ΑΥΤΆ ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΚΆΝΕΙ Ο ΚΆΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΙΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΏΝ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΆΤΕ!!

 6. avatar Elxis

  Γιατι μας κοινοποιεί αυτή την διαφωνία;
  Δεν μπορει να λυθεί στους κόλπους της εκκλησίας;
  Μηπως για να διχαστεί το κοινό;
  Ταπείνωση απο όλους μας...
  Ησυχία.

 7. avatar ΝΑΣ

  Αγαπούλα..... πούλα !!!!

 8. avatar Σανός.

  Μωραίνει ο κύριος. .

 9. avatar Μλμλμλ

  Το θολωμένο του μυαλό το χουντοπαράγωγο.....

 10. avatar Αναντικατάστατος

  Η εκδίκηση είναι ολη δική Του, έρχεται στο MAD MAX 5.
  Οι Τιμωρούληδες του Θεού σε νέες περιπέτειες.

 11. avatar Tes

  Αρκετά κύριε. Αρκετά δεν σου χρωστάμε τίποτα εάν
  Το μυαλό σου ειναι σαλεμένο. Τιμωροί κάτι τύποι σαν εσένα ειναι και όχι ο Θεος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει