Στις «καυτές» προσφορές αυτό που χρειάζεται να διαθέτει κάποιος, είναι η ταχύτητα. Ειδικά στην Black Friday ο πιο γρήγορος κερδίζει. Στις 23 Νοεμβρίου έρχεται και η ελληνική εκδοχή της «Μαύρης Παρασκευής», με τα καταστήματα να προχωρούν σε μεγάλες εκπτώσεις, προκειμένου να δώσουν στο καταναλωτικό κοινό την ευκαιρία να αποκτήσει τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που χρειάζεται σε χαμηλότερες από τις συνηθισμένες τιμές.

Οι τηλεοράσεις είναι αυτές που κερδίζουν μεγάλο μέρος του κοινού, με την αγορά τους να καταλαμβάνει ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά των αγορών που γίνονται την Black Friday. Όμως, ο κάθε ένας από εμάς έχει διαφορετικές ανάγκες και… διαφορετική τσέπη. Οπότε, η επιλογή γίνεται περίπλοκη. Επίσης, υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που πρέπει ο καταναλωτής να προσέχει, πριν προχωρήσει στην επιλογή του.

Ας δούμε μερικά βασικά κριτήρια…

Κύριο ρόλο στην επιλογή αποτελούν οι διαστάσεις της συσκευής που θέλουμε να αποκτήσουμε. Ο χώρος για τον οποίον προορίζεται η TV μας, θα μας… οδηγήσει στο να διαλέξουμε και πόσες ίντσες θα είναι αυτή. Είναι σημαντικό να γίνει η επιλογή ανάλογα το πόσο μακριά θα είναι η συσκευή από το σημείο στο οποίο συνήθως θα καθόμαστε.

Για όσους διαθέτουν έναν μεγάλο χώρο, συνήθως σαλόνι, τότε μία μεγάλη οθόνη που θα προσφέρει κινηματογραφική εμπειρία θέασης είναι ιδανική επιλογή. Στην αντίθετη περίπτωση και κατά κύριο λόγο για τα υπνοδωμάτια, μια τηλεόραση μεταξύ 32 και 40 ιντσών φαντάζει η καλύτερη λύση.

Δεύτερο βασικό κριτήριο και εξίσου καίριο είναι το μπατζετ. Ο καθένας από εμάς έχει διαφορετική δυνατότητα στη διάθεση χρημάτων. Καλό είναι όσοι προχωρήσουν σε αγορές, ασχέτως εάν είναι Black Friday ή όχι, να μην παρασυρθούν και να μην δώσουν παραπάνω λεφτά από αυτά που «αντέχει» η τσέπη τους. Η ενημέρωση για τις τιμές πριν τις μεγάλες προσφορές είναι ο καλύτερος οδηγός για να μην… εκτροχιαστούμε.

Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά είναι το επόμενο που πρέπει να ελέγξει κάποιος πριν την αγορά της TV που θέλει να βάλει στο σπίτι του. Σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, η οθόνη πρέπει να είναι τουλάχιστον 4Κ ανάλυσης και με ρυθμό ανανέωσης εικόνας τουλάχιστον 120 Ηz. Επίσης, πρέπει να υποστηρίζει HDR. Καλό θα ήταν, επίσης, η τηλεόραση να είναι smart, για να απολαμβάνετε και τις έξτρα επιλογές που προσφέρει ο… θαυματουργός κόσμος του internet. Τέλος, στα «συν» της επιλογής θα ήταν να έχει τουλάχιστον τέσσερις θύρες HDMI.

Εάν όλα αυτά μοιάζουν περίπλοκα και ο χρόνος που διαθέτουμε είναι λίγος, το Public, τα οποίο έφερε το Black Friday στην Ελλάδα το 2016, λύνει τα χέρια μας. Με σύνθημα το «Πες τι θες σε Black Friday τιμές!», η εταιρεία καλεί για πρώτη φορά τους ίδιους τους καταναλωτές να διαλέξουν εκείνοι τις προϊοντικές κατηγορίες στις οποίες θέλουν να δουν προσφορές, για να διαμορφώσουν έτσι από κοινού τη μεγάλη γιορτή των ευκαιριών.

Οι καταναλωτές μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα public.gr/BF, σε ειδικό section του website της Public και να δηλώνουν τι θέλουν. Το 16 μέτρων μήκους, 38 τόνων βάρους και 85 κυβικών μέτρων χωρητικότητας Terra Truck, που έχει μία αποστολή να συγκεντρώσει όλες τις προσφορές που ο καταναλωτής θέλει για τη φετινή «Μαύρη Παρασκευή» περιμένει να γεμίσει.

Μπαίνετε, λοιπόν, στο Black Friday Public group, βάζετε «ON» στα notifications και… έτοιμοι. Επίσης, με την είσοδό σας στο public.gr/BF μπορείτε να γίνετε και εσείς ένας από τους τυχερούς που θα κερδίσουν 40 δωροεπιταγές Public αξίας 100 ευρώ.