Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις των δήμων για δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους

Τι είναι το πρόγραμμα WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


ΕΛΛΑΔΑ
18:54
05/11/2018
Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις των δήμων για δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους
5
loading

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, στις 11:00 (ώρα Ελλάδας), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύσει την πρόσκληση για το πρόγραμμα WiFi4EU. Η πρόσκληση, η οποία απευθύνεται σε δήμους ή ομάδες δήμων στην ΕΕ, θα είναι ανοικτή έως τις 9 Νοεμβρίου 2018 στις 15:00 (ώρα Ελλάδας).

Με το πρόγραμμα WiFi4EU η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να εξασφαλίσει δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi για τους πολίτες και τους επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία, παντού στην Ευρώπη μέσω του WiFi4EU.

Συνολικά θα διατεθούν 120 εκατ. ευρώ σε 8.000 δήμους σε ολόκληρη την ΕΕ, έως το 2020. Για την επεξεργασία του πολύ μεγάλου αριθμού αιτήσεων ανά την Ευρώπη, η διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι απλή και πλήρως ηλεκτρονική, επισημαίνει η Κομισιόν σε σχετική ανακοίνωσή της, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώνει ότι οι δήμοι αφού εγγραφούν στην ειδική πύλη WiFi4EU, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για το αξίας 15.000 ευρώ κουπόνι του προγράμματος WiFi4EU, με ένα μόνο κλικ.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Κομισιόν, περισσότεροι από ένας στους πέντε δήμους σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν καταχωρίσει τα στοιχεία τους στην ειδική διαδικτυακή πύλη WiFi4EU. Όσοι δήμοι δεν έχουν εγγραφεί και επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για κουπόνι μπορούν ακόμη να εγγραφούν στη διαδικτυακή πύλη μέχρι την έναρξη της πρόσκλησης στις 7 Νοεμβρίου. Με το κουπόνι, ο δήμος θα μπορεί να εγκαταστήσει σημείο πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα ή πλατείες. Η Επιτροπή επιλέγει σχέδια βάσει της σειράς εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Στην προσεχή πρόσκληση, οι πρώτοι 2.800 δήμοι θα αποκτήσουν κουπόνι WiFi4EU, ενώ εξασφαλίζεται σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ ότι θα λάβει τουλάχιστον 15 κουπόνια.

Κατά την επόμενη διετία, γίνεται γνωστό ότι θα δημοσιευτούν τρεις ακόμη προσκλήσεις WiFi4EU, περίπου μία ανά εξάμηνο. Τα χρηματοδοτούμενα από το πρόγραμμα WiFi4EU δίκτυα θα είναι δωρεάν, απαλλαγμένα από διαφημίσεις και δεν θα συλλέγουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Θα χρηματοδοτηθούν δίκτυα που δεν αναπαράγουν υφιστάμενες ιδιωτικές ή δημόσιες δωρεάν προσφορές παρόμοιας ποιότητας. Ενημερωτικό δελτίο και βίντεο με περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στο διαδίκτυο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar PanosGianaros

  ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ . . . . . . ΔΕΥΤΕΡΟΙ...!

  ΠΑΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - - ΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ - - ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ Wi - Fi , , , στο μεγαλεπήβολο σχέδιό του , , , κάθε σπίτι και COMPUTER , , κάθε στάνη και LAPTOP...!

  1. avatar ο κωδικός

   άλλαξε. Πληκτρολόγησε παπαγιός ή παπαπατέρας και σύνθημα αδελφή-νοτοπούλα.

 2. avatar Ιθαγενής Λιθουανός

  Τι τα θετε τα Wi-Fi βλάχοι άνθρωποι!

  1. avatar έτσι…

   για να μάθεις. Η Λιθουανία σε 4 χρόνια ξέφυγε από την γραφειοκρατική αγκύλωση της σοβιετίας και μηχανοργάνωσε απόλυτα όλες τις υπηρεσίες του κράτους.
   ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ !
   Δεν είναι σαν το ηλεκτρονικό εισιτήριο του ΜΕΤΡΟ που έφτιαχνε τρία χρόνια ο βαθυπράσινος κουμπαροκαλογρίτσας α-σπριτζής και δεν λειτούργησε ακόμη.

 3. avatar Κογκολεζος

  Την ημέρα αυτή μια και θα γίνουν αιτήσεις για ευρυζωνικά δίκτυα οι υποψήφιοι θα φορούν χοντρές ζώνες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει