Συνεπής στη δέσμευσή της απέναντι στην κοινωνία η WIND Ελλάς συνεχίζει το έργο αλληλεγγύης που υλοποιεί από το 2011 στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά, Έλληνες αλλά και ξένοι, δίνουν ραντεβού την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της πρωτεύουσας, ενώ η πολυπληθής ομάδα δρομέων της WIND ετοιμάζεται να στείλει για μια ακόμα φορά ένα ηχηρό μήνυμα για την προσφορά στο συνάνθρωπο.

1.500 εργαζόμενοι, συνεργάτες και συνδρομητές της WIND και μαζί τους 10 πρωταθλητές μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, θα τρέξουν για τα παιδιά που φροντίζουν η ΕΛΕΠΑΠ και η Κιβωτός του Κόσμου.

Η ΕΛΕΠΑΠ είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά και ενήλικες, στα έξι παραρτήματά της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο. «Η WIND, με εμπιστοσύνη στηρίζει την προώθηση του βασικού στόχου της ΕΛΕΠΑΠ, την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών ολοκληρωμένης αποκατάστασης, υψηλού επιπέδου, μέσα σ ’ένα ασφαλές και οικείο για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, περιβάλλον.

Στον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας, η WIND στηρίζει τα «Βήματα Ζωής» των Γενναίων Παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ, συμβάλλοντας ουσιαστικά στον εξοπλισμό του νέου Ειδικού Παιδικού Σταθμού της ΕΛΕΠΑΠ στην Αθήνα, που θα παρέχει στοχευμένη προ μαθησιακή φροντίδα και εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα, σε βρέφη από 18 μηνών και άνω, με στόχο την ομαλή ένταξή τους σε γενικό παιδικό σταθμό. Σας ευχαριστούμε!» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος κα Μαριάννα Μόσχου.

Η Κιβωτός του Κόσμου φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη και έλλειψη ιατρικής φροντίδας. Σε συνεργασία με Εισαγγελείς Ανηλίκων και φορείς προστασίας, αναλαμβάνει το μεγάλωμα τους στα τέσσερα σπίτια φιλοξενίας της.

Ταυτόχρονα παρέχει στήριξη σε βασικές ανάγκες και συμβουλευτικές υπηρεσίες, σε μονογονεϊκές οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, με στόχο να αναλάβουν την ευθύνη των παιδιών τους. Πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τίμησε τον ιδρυτή της Κιβωτού, πατέρα Αντώνιο, με το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου πολίτη. «Μικρό ή ασήμαντο, όταν αυτό που προσφέρεται ενώνεται με αγάπη για έναν καλό σκοπό γίνεται αυτόματα σημαντικό και μεγάλο», τονίζει ο ίδιος.

Η WIND Ελλάς με όχημα τους μαζικούς αγώνες δρόμου έχει προσφέρει περισσότερα από 600.000 ευρώ την τελευταία 8ετία σε οργανισμούς για παιδιά που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα ζωής. Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου για μια ακόμα φορά η δυναμική ομάδα με τη γαλάζια εμφάνιση θα βρίσκεται στην εκκίνηση.