Από τον Οκτώβριο αναμένεται η σύσταση και λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης μαθητών του δημοτικού, πρωτοβουλία που ανέλαβε ο δήμος Θεσσαλονίκης, με στόχο να στηρίξει τις οικογένειες με οικονομικά προβλήματα, καθώς στα κέντρα αυτά θα προσφέρεται ενισχυτική διδασκαλία, φύλαξη και δημιουργικές δραστηριότητες.

Σκοπός είναι να λειτουργήσει ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης σε κάθε μία από τις έξι δημοτικές κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης, τα οποία θα λειτουργούν καθημερινά, μετά την λήξη του σχολείου έως και τις 10.00 το βράδυ. Σε αυτά οι μαθητές θα μελετούν τα μαθήματα του σχολείου με την βοήθεια δασκάλων και παιδαγωγών και θα απασχολούνται σε δημιουργικά παιχνίδια και δραστηριότητες.

Μέσω διαγωνισμού, που ολοκληρώθηκε, ο δήμος αναμένεται να προσλάβει με το καθεστώς της πεντάμηνης απασχόλησης κοινωφελούς εργασίας 19 άτομα (6 παιδαγωγούς, 6 γυμναστές, 2 εικαστικούς, 2 θεατρολόγους και 3 μουσικούς), που θα στελεχώσουν τα Κέντρα, τα οποία θα στεγαστούν σε σχολικά κτίρια.

«Στόχος μας είναι η στήριξη των οικογενειών που βρίσκονται σε οικονομική δυσκολία και τα παιδιά τους έχουν ανάγκη ενισχυτικής διδασκαλίας» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Καρούμπης.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο δήμος πρόκειται να οργανώσει προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα δημιουργηθεί τουλάχιστον ένα κέντρο ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές γυμνασίου και λυκείου στις έξι κοινότητες της Θεσσαλονίκης, όπου με τη εθελοντές καθηγητές θα διδάσκουν μαθηματικά, φυσική, χημεία, φιλολογικά μαθήματα. Μάλιστα, θα υπάρχει η δυνατότητα διδασκαλίας και άλλων μαθημάτων, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Ήδη ο δήμος έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο στους διευθυντές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να εργαστούν εθελοντικά στα προγράμματα.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία τους στο τμήμα Προγραμματισμού και Μελετών της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.