Έκτακτη συνέλευση των δικαστών

Μετά την οριστική ρήξη με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών


ΕΛΛΑΔΑ
6:09
07/09/2012
Έκτακτη συνέλευση των δικαστών
2
loading

Μετά τη χθεσίνή, άκαρπη συνάντηση των δικαστών με την υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Βασιλική Θάνου συγκαλεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να καθοριστεί η στάση των δικαστών στην κυβερνητική άρνηση να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους.

Μια από τις προτάσεις που θα τεθεί αύριο στο τραπέζι της ΕΔΕ είναι η κάθοδος των δικαστικών λειτουργών σε πενθήμερη προειδοποιητική απεργία, παρά τη ρητή διάταξη του Συντάγματος που δεν επιτρέπει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δικαστών και εισαγγελέων. Και αυτό γιατί οι δικαστές θεωρούν ότι η περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους αποτελεί συνταγματική εκτροπή.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των δικαστών θα συναντηθούν στις 11 π.μ. με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, αναμένουν δε απάντηση στο αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εξ άλλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γ. Φαλτσέτος συγκαλεί γενική συνέλευση στις 14 Σεπτεμβρίου 2012 για να καθοριστεί η στάση των διοικητικών δικαστών.

Κατά τη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γ. Στουρνάρας γνωστοποίησε στους δικαστές ότι οι νέες μεσοσταθμικές μειώσεις στις αποδοχές τους θα ανέρχονται στο 22 με 23%. Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε τους εκπροσώπους των δικαστών στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, καθώς εκείνος δεν μπορεί να βρει ισοδύναμο ποσό για να αποφύγει την μείωση των αποδοχών τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Social Distortion

    Ένα πραγματικό πόθεν έσχες στους δικαστικούς θα ήταν χρήσιμο.

  2. avatar Rouli MaRouli

    Βέβαια οι εκλεκτοί δικαστικοί δε θεώρησαν καθόλου συνταγματική εκτροπή τις απανωτές μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και έδωσαν το πράσινο φως, βαφτίζοντας τις απαραίτητες για το συμφέρον της Χώρας! Εξαιρέθηκαν πρώτα από το Ενιαίο Μισθολόγιο, ρίξαν όλους τους εργαζόμενους στον Καιάδα, εισπράττουν οι ίδιοι 3 και 4 χιλιάδες μισθό και είναι σίγουροι ότι δεν πρόκειται να περάσει τίποτα.Έχει ο καιρός γυρίσματα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει