Ενταφιάστηκαν στα στενά της Κλεισούρας 573 ήρωες του Έπους του ’40

Η αναζήτηση των οστών είχε ξεκινήσει τον περασμένο Ιανουάριο


ΕΛΛΑΔΑ
17:21
12/10/2018
Ενταφιάστηκαν στα στενά της Κλεισούρας 573 ήρωες του Έπους του '40
3
loading

Mε μία λιτή τελετή ενταφιάστηκαν στον τόπο όπου έγραψαν ηρωικά το Έπος του 1940-41, στα στενά της Κλεισούρας στην Αλβανία, στο χωριό Ντραγκότι, 573 Έλληνες στρατιώτες και αξιωματικοί.

Η αναζήτηση των οστών στη συγκεκριμένη περιοχή είχε ξεκινήσει τον περασμένο Ιανουάριο και από τότε έως σήμερα εντοπίστηκαν περίπου 700 Έλληνες. Τον Ιούλιο τα οστά των πρώτων 100 είχαν μεταφερθεί στο στρατιωτικό νεκροταφείο στο χωριό Βουλιαράτες, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Το μεσημέρι, στο Ντραγκότι, στο νεκροταφείο που έως σήμερα είχε κενοτάφια, έγινε η ταφή των 573 ηρώων. Στη νεκρώσιμη ακολουθία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Αργυροκάστρου, Δημήτριος, και παρέστησαν η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Ελένη Σουρανή, ο ακόλουθος Άμυνας της ελληνικής πρεσβείας, συνταγματάρχης Χρήστος Μπακιρτζής, ο πρόεδρος του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Βασίλης Κάγιος και ο συντονιστής της ομάδας εργασιών αναζήτησης και εκταφής των οστών, Νίκος Κύργος.

Μετά τη λήξη του αλβανικού μετώπου, οι Έλληνες πεσόντες είχαν μείνει στην κοιλάδα της Κλεισούρας για 77 χρόνια, θαμμένοι πρόχειρα από τους Ιταλούς κατά την οπισθοχώρηση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ΚώσταςΠειραιάς

    ΑΘΑΝΑΤΟΙ..!!!!

  2. avatar Γεώργιος Ξενάκης

    Τουλάχιστον θάφτηκαν ενταφιάστηκαν σε ελληνικό έδαφος

  3. avatar Γνωστοί ήρωες λοιπόν

    και όχι άγνωστοι στρατιώτες; Έχουν ειδοποιηθεί οι οικείοι; Παρακαλώ την επίσημη κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τα ονόματα αυτών των ηρώων ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της θυσίας...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει