Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Μανώλης Γλέζος

«Πρέπει να μεταβιβάζουμε στους νεότερους τη γνώση του δικαίου, των εννοιών της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης»


ΕΛΛΑΔΑ
17:42
11/10/2018
Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Μανώλης Γλέζος
5
loading

Σε επίτιμο διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναγορεύθηκε ο αγωνιστής της Δημοκρατίας, Μανώλης Γλέζος, χθες το βράδυ, στον Βόλο.

Ο ίδιος, βαθύτατα συγκινημένος από την τιμή που του έγινε, δέχτηκε με συγκίνηση το χειροκρότημα του κόσμου που είχε κατακλύσει το αμφιθέατρο "Κορδάτος".

«Αποδέχομαι την τιμή για τρεις λόγους. Διότι δεν την επιζήτησα, δεν είναι αποτέλεσμα συναλλαγής, δεν υπάρχει δόλος, δεν κατέχω κανένα κυβερνητικό αξίωμα και γιατί η απόφαση είναι ομόφωνη. Ανεξαρτήτως όλων, θα συνεχίσω να ασχολούμαι με την παιδαγωγική» ανέφερε στην ομιλία του.

Ο Μανώλης Γλέζος, απευθυνόμενος στον κόσμο από καρδιάς, υπογράμμισε ότι «πρέπει να μεταβιβάζουμε στους νεότερους τη μάθηση και τη γνώση του δικαίου, των εννοιών της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης» και αναρωτήθηκε: «για ποιον λόγο τα παιδιά δίνουν εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο; Αφού πρέπει να κάνουν πράξη τα όνειρά τους κι ό,τι σκέπτονται».

Η αναγόρευση ξεκίνησε με προσφώνηση του Μανώλη Γλέζου από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήση Μαμούρη, και η απόδοση της τιμής ως επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου έγινε από τον πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Παναγιώτη Πολίτη, ο οποίος του επέδωσε τους τίτλους και το διάσημο του τμήματος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Παραμυθάς

  Σημέρα θα σας πω τις περιπέτειες του Μανώλη του νίντζα.

 2. avatar CORVUS_CORAX

  Όπως την εννοείτε εσείς οι κουμουνιστές, τη γνώση του δικαίου, των εννοιών της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Παράσιτα.

 3. avatar ΑΙΛΑΚΣΞΚΛ

  ΑΡΙΣΤΙΡΙΡΙΚ ΚΑΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚ ΞΕΠΕΡΑΣΤΙΚ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. avatar Κι εγω την κατεβασα

  Θα πάρει κι άλλη «σημαία» ο Μανωλιός .... που έβαλε τα ρούχα του αλλιώς

 5. avatar Καλά μου παιδάκια

  Το παραμύθι με την γερμανική σημαία παιδιά είναι κατάλληλο μόνο για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει