Οι πρώην πελάτες των εταιρειών Ελληνική Εναλλακτική Ενεργειακή και REVMAENA Μ.Ε.Π.Ε καλούνται να συνάψουν, το αργότερο έως την Παρασκευή, 31 Αυγούστου του 2012, σύμβαση για προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος με προμηθευτή της επιλογής τους, ειδάλλως διατρέχουν κίνδυνο διακοπής της τροφοδοσίας τους, αναφέρει η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της.

Αυτή την ημερομηνία, υπενθυμίζει η ΔΕΗ, λήγει η περίοδος των τριών μηνών, από την ημερομηνία που ανέλαβε, ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου, την υπηρεσία προμήθειας με ηλεκτρικό ρεύμα στους πρώην πελάτες των δύο εταιρειών.

Σχετικός πίνακας των προμηθευτών- της ΔΕΗ συμπεριλαμβανομένης- βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΛΑΓΗΕ Α.Ε.).

Επιπρόσθετα, η ΔΕΗ διευκρινίζει ότι, στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 57 του Ν. 4001/2011, η ΔΕΗ, ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου, ανέλαβε από την 00:00 της Τετάρτης 30 Μαΐου 2012 και από 00:00 της Πέμπτης 31 Μαΐου 2012, για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, την προμήθεια ρεύματος στους πελάτες των εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και REVMAENA Μ.Ε.Π.Ε., αντίστοιχα.

Διευκρινίζει επίσης ότι, σε συνέχεια σχετικής ενημερωτικής επιστολής, που απέστειλε η Επιχείρηση προς κάθε καταναλωτή του Τελευταίου Καταφυγίου, επισημαίνεται ότι, οι καταναλωτές Μέσης Τάσης, καθώς και οι μη οικιακοί καταναλωτές Χαμηλής Τάσης, με ισχύ παροχής άνω των 25kVA- εφόσον δεν έχουν επιλέξει έγκαιρα προμηθευτή- διατρέχουν τον κίνδυνο διακοπής της τροφοδοσίας των εγκαταστάσεών τους από τον αρμόδιο Διαχειριστή Δικτύου (παρ. 11 του άρθρου 9 του Εγχειριδίου Διαχείρισης Μετρήσεων και Περιοδικής Εκκαθάρισης Προμηθευτών Δικτύου).