Τέσσερα απορριμματοφόρα κάνει… δώρο για δύο μήνες στο δήμο Θεσσαλονίκης ιδιωτική εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Την αποδοχή της «δωρεάς» ενέκρινε χτες σε έκτακτη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, αποδεχόμενη εισήγηση του αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάση Παππά.

Η εταιρία με επιστολή της προχτές προς το δήμο «γνωστοποίησε την πρόθεσή της να συμβάλει στην προσπάθεια που κάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης στον τομέα καθαριότητας της πόλης» και για το λόγο αυτό του παραχωρεί τέσσερα απορριμματοφόρα μεγάλης χωρητικότητας (το ένα 20 κυβικών και τα άλλα τρία 25 κυβικών μέτρων το καθένα), σύμφωνα με τον «Αγγελιοφόρο».

Η παραχώρηση θα γίνει, σύμφωνα με την εισήγηση, για χρονικό διάστημα δύο μηνών «αφιλοκερδώς (χωρίς καμία επιβάρυνση από πλευράς δήμου) με μορφή δωρεάν χρησιδανείου, ενώ τα έξοδα ασφάλισης και όλων των νόμιμων τελών κυκλοφορίας για το διάστημα της παραχώρησης θα βαρύνουν την εταιρία».

Την ίδια ώρα, εξομαλύνεται σιγά-σιγά η εικόνα της πόλης, με τα σκουπίδια που είχαν συσσωρευτεί από το Σαββατοκύριακο, αλλά και τη Δευτέρα και την Τρίτη στους κάδους.

«Συνάδελφοι στο μηχανουργείο δεν εργάζονται τα Σαββατοκύριακα, καθώς δεν πληρώνονται υπερωρίες και εξαιρέσιμα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα που παρουσίασαν μικροβλάβες να μην έχουν επιδιορθωθεί εγκαίρως και τη Δευτέρα και Τρίτη να βγουν για δουλειά μόνο 4 μεγάλα απορριμματοφόρα και επτά μικρά. Για το λόγο αυτό, σκουπίδια συσσωρεύτηκαν στους δρόμους, ενώ η κατάσταση εξομαλύνεται», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Βάιος.