Οι ισχυροί άνεμοι που σαρώνουν και πάλι την Κρήτη αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο νησί κάνουν την κατάσταση ανυπόφορη και άκρως επικίνδυνη. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η φωτιά στο Μύρτος προχωρούσε σε εκτόνωση, τελικά τα πράγματα πήραν άλλη τροπή πριν από λίγη ώρα.

Τρεις και πλέον αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν πριν από λίγο, λόγω των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο και στο σημείο είχαν μείνει 4 οχήματα ωστόσο ο άνεμος είχε άλλα σχέδια.

Έτσι τώρα μεταφέρονται στην περιοχή και πάλι ισχυρές δυνάμεις ενώ σηκώθηκε και πυροσβεστικό ελικόπτερο προκειμένου να συμβάλει στην κατάσβεση. Την ίδια στιγμή υπάρχουν ακόμα δύο ανοικτά μέτωπα πυρκαγιών στην Ιεράπετρα καθώς κι ένα στα Χανιά που είναι όμως και τα τρία στο σύνολο τους υπό μερικό έλεγχο.

Αυτές τις ημέρες αξίζει να σημειωθεί ότι το πυροσβεστικό σώμα στην Κρήτη δεν έχει σταματήσει ούτε μία μέρα.

Οι ασυνείδητοι που δεν τελειώνουν και ο άνεμος που δε σταματά, φαίνεται να έχουν φέρει τους πυροσβέστες στα όρια τους ενώ έχει προκαλέσει και τεράστιες ζημιές στο νησί. Περιβάλλον αλλά και ζωικό κεφάλαιο έχουν παραδοθεί στις φλόγες, στο βωμό όχι μόνο της ανθρώπινης απροσεξίας αλλά και μιας λανθασμένης λογικής περί ανανέωσης της βλάστησης που έχει μία μερίδα κτηνοτρόφων.

Τη λογική αυτή τη γνωρίζουν καλά οι άνδρες της πυροσβεστικής που κάθε χρόνο κάνουν εκκλήσεις και προσπαθούν να προλάβουν όλους εκείνους που βάζουν φωτιές νομίζοντας ότι έτσι ανανεώνουν τη βλάστηση στα βοσκοτόπια τους χωρίς να υπολογίζουν τις μεγάλες καταστροφές που προκαλούν αφού η φωτιά πάντα ξεφεύγει.

Πηγή: prismanews.gr