«Όλο το προσωπικό του πλοίου λειτούργησε άψογα»

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΑΝΕΚ για τη φωτιά - Ήταν και ο ίδιος πάνω στο πλοίο


ΕΛΛΑΔΑ
14:05
29/08/2018
«Όλο το προσωπικό του πλοίου λειτούργησε άψογα»
3
loading

Σε δήλωση σχετικά με την φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προχώρησε ο αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ, Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης, ο οποίος, τόνισε ότι χάρη στη σωστή εκπαίδευση του προσωπικού και στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου ολοκληρώθηκε η ασφαλής αποβίβαση των επιβατών, χωρίς να κινδυνεύσει κανείς. Μάλιστα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα flashnews.gr αποκάλυψε ότι ο ίδιος ταξίδευε με το πλοίο.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά ενεργοποιήθηκε το σχέδιο που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις, όλο το προσωπικό του πλοίου λειτούργησε άψογα και με βάση την εκπαίδευση του και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην δημιουργηθεί πανικός και η κατάσταση να βρίσκεται σε απόλυτο έλεγχο. Το προσωπικό ήταν συνεχώς δίπλα στους επιβάτες, τους εξυπηρετούσε με αποτέλεσμα να νιώθουν συνεχώς ασφαλείς.

Τα σωσίβια δόθηκαν στους επιβάτες προληπτικά, καθότι κανείς δεν κινδύνευε, και αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι το πλοίο επέστρεψε με τις δικές του ενέργειες στο λιμάνι του Πειραιά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην μπροστινή αριστερή πλευρά του πλοίου, στο γκαράζ που βρίσκεται στο επίπεδο του καταπέλτη. Αυτήν την στιγμή έχουν μπει οι πυροσβέστες και η εκτίμηση μας είναι ότι η ζημιά μάλλον δεν είναι μεγάλη.

Ήδη όσοι επιβάτες ήθελαν να ταξιδέψουν σήμερα έχουν επιβιβαστεί στο Blue Galaxy, το οποίο έχει αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ οι υπόλοιποι φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο.

Το σημερινό δρομολόγιο θα διεξαχθεί κανονικά από το Λιμάνι της Σούδας.

Υπήρξε αίσιο τέλος, αφού βοήθησε η καλή εκπαίδευση του πληρώματος, σε συνδυασμό με την καλή συνεργασία που είχαμε με τις αρμόδιες Αρχές», τόνισε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πλοίο έχει πάρει κλίση στο επίπεδο του καταπέλτη, με την πλώρη να γέρνει προς τα αριστερά. Μάλιστα, οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να προσεγγίσουν την εστία της φωτιάς, καθώς οι χώροι είναι αρκετά στενοί και τα φορτηγά έχουν κλείσει τα σημεία από όπου θα μπορούσαν να φθάσουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής.

Ωστόσο, γίνεται προσπάθεια να προσεγγίσουν με άλλον τρόπο την εστία της φωτιάς, επισημαίνεται ότι τα εύφλεκτα υλικά έχουν απομακρυνθεί, ενώ έχουν προκληθεί μικρές ζημιές σε αυτοκίνητα και φορτηγά που βρίσκονται στο πρώτο γκαράζ. Στα γκαράζ βρίσκονται συνολικά μαζί με τα οχήματα που έχουν ήδη απομακρυνθεί, 80 νταλίκες και 152 αυτοκίνητα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar nikolas1969

    Ένα μεγάλο μπράβο στο πλήρωμα και στην εταιρεία !1000 άνθρωποι , ούτε μια γρατζουνιά.Και πάλι μπράβο.

  2. avatar Mpampis1976

    Εύγε. Μπράβο σε όλους. Όλα πήγαν τέλεια, αυτήν την Ελλάδα θέλω. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

  3. avatar The Owl

    Μπράβο στην ετοιμότητα της εταιρείας, για να λέμε και τα καλά!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει