Πλησιάζει η ώρα μηδέν για την ανακοίνωση των βάσεων

Αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας


ΕΛΛΑΔΑ
11:15
25/08/2018
Πλησιάζει η ώρα μηδέν για την ανακοίνωση των βάσεων
loading

Τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων των πανελλαδικών, που αγωνίστηκαν για μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής.

Ο αριθμός εισακτέων για φέτος αυξήθηκε κατά 3.966 θέσεις, 2.000 θέσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και 1.866 θέσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Φοιτητές αναμένεται να γίνουν πάντως πολλοί υποψήφιοι ακόμα και με λίγες χιλιάδες μόρια. Ενδεικτικά, στα πεδία των θετικών και τεχνολογικών σχολών, καθώς και των Οικονομικών και Πληροφορικής το 21,9% και το 33,11% έγραψαν στο σύνολο από 7.000 μόρια και κάτω.

Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν σε πτώση των βάσεων στα τμήματα που απαιτούσαν πολύ καλές επιδόσεις και πολλά μόρια για την εισαγωγή. Χαρακτηριστικό είναι πως η Ιατρική αναμένεται να πέσει κάτω από τα 19.000 μόρια, ενώ μεγάλη πτώση εκτιμάται πως θα υπάρξει και στις Πολυτεχνικές σχολές.

Αντίθετα, ανοδικά θα κινηθούν οι βάσεις στις Νομικές σχολές, όπου αναμένεται οριακή αύξηση των μορίων. Μεγαλύτερη άνοδος εκτιμάται πως θα υπάρξει στα τμήματα που απαιτούν και εξέταση ειδικού μαθήματος αλλά και στα- προσβάσιμα από όλα τα επιστημονικά πεδία, φέτος- παιδαγωγικά τμήματα.

Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη διαβεβαίωσε ότι η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής θα γίνει μετά τις 27 Αυγούστου και σίγουρα μέχρι το τέλος του μήνα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει