Μέσα σε κουτί ήταν τοποθετημένος ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη χθες τα ξημερώματα στον Πειραιά, έξω από κτίριο στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Νοταρά. Αποτελείτο, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την αστυνομία, από μασούρια δυναμίτη που πυροδοτήθηκαν με βραδύκαυστο φιτίλι.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές ενώ την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η Αστυνομία εκτιμά πως στόχος ήταν δικηγορικό γραφείο, που στεγάζεται στο εν λόγω κτίριο, κι έτσι έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών το πελατολόγιό του αλλά και οι υποθέσεις που χειριζόταν. Από τις έως τώρα έρευνες αλλά και τις καταθέσεις που έχουν δώσει οι υπάλληλοι του γραφείου δεν έχει προκύψει κάποια «απειλή» ή «προειδοποίηση» για το χτύπημα.

Η Αστυνομία έχει ωστόσο στα χέρια της την περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος φέρεται να είδε τον δράστη και να έχει καταθέσει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή». Όπως είπε, διέκρινε ένα άτομο με κράνος και σκούρα ρούχα να αφήνει στην είσοδο του νεοκλασικού κτιρίου, επί της οδού Φιλελλήνων, το κουτί με τη βόμβα. Κατέθεσε ακόμα ότι ο δράστης διέφυγε πιθανότατα με Ι.Χ. που οδηγούσε συνεργός του, καθώς και ότι η έκρηξη σημειώθηκε 1-2 λεπτά αργότερα και ενώ ο ίδιος είχε πάει να ειδοποιήσει τηλεφωνικά το «100». «Σε διαφορετική περίπτωση», σχολίαζαν χθες οι αστυνομικοί, «θα αντιμετώπιζε κίνδυνο ζωής εξαιτίας του ωστικού κύματος, αλλά και των σπασμένων τζαμιών που έπεσαν από τα κτίρια».