«Αυτή είναι η καλύτερη στήριξη των πυρόπληκτων»

Η ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών


ΕΛΛΑΔΑ
23:02
10/08/2018
«Αυτή είναι η καλύτερη στήριξη των πυρόπληκτων»
loading

Κατευθύνσεις για την καλύτερη δυνατή στήριξη των κατοίκων και των επαγγελματιών στις περιοχές της Αττικής που «χτυπήθηκαν» από τις καταστροφικές φωτιές έδωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με αυτήν, ο πλέον άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος για να στηριχθούν οι πυρόπληκτοι των περιοχών της Ανατολικής Αττικής, είναι να αποτελέσουν πρώτη επιλογή όλων για μια μικρή ή μεγαλύτερη απόδραση από την πρωτεύουσα, ένα μπάνιο, ένα γεύμα σε μία από τις πολλές επιχειρήσεις που λειτουργούν εκεί.

Επίσης, προσθέτει ότι η παρουσία όλων στις πληγείσες περιοχές θα είναι η καλύτερη απόδειξη στήριξης στους πληγέντες, αλλά και ο πιο πρόσφορος τρόπος για να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν η ζωή στην κανονικότητα. Αυτό ήταν το βασικό αίτημα των επαγγελματιών και των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής Ραφήνας - Πικερμίου και Μαραθώνα, κατά τις συναντήσεις τους την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018 με αντιπροσωπεία των Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Όπως τόνισαν, η στήριξη επισκεπτών και παραθεριστών στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής θα είναι ευεργετική τόσο για την κοινωνική ζωή όσο και για τις επιχειρήσεις.

«Προτείνω όλοι μας να επισκεφθούμε την Ανατολική Αττική, που παραμένει μια πολύ όμορφη περιοχή. Πρέπει να στηρίξουμε τόσο τους κατοίκους που είδαν τις ζωές τους να πλήττονται βάναυσα σε λίγα λεπτά, όσο και τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις των περιοχών αυτών. Η παρουσία μας θα είναι η καλύτερη απάντηση στην ανησυχία που υπάρχει και θα συμβάλλει καθοριστικά ώστε να ξαναζωντανέψουν οι περιοχές αυτές, που τόσο το έχουν ανάγκη, κάτοικοι και επαγγελματίες», δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Στις συναντήσεις που έγιναν την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018, στα δημαρχεία Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα, παρουσία των δημάρχων Ευ. Μπουρνούς και Ηλ. Ψινάκη, αντιπροσωπεία του ΕΕΑ -αποτελούμενη από τον πρόεδρο, Γ. Χατζηθεοδοσίου, τον γ’ Αντιπρόεδρο, Ηλ. Μάνδρο και τον οικονομικό επόπτη, Π. Παντελή- παρέδωσε στους πληγέντες επαγγελματίες και επιχειρηματίες την οικονομική ενίσχυση που από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας είχε ανακοινώσει το Επιμελητήριο.

Πρόκειται για μία κατ’ αρχήν βοήθεια συνολικού ύψους 50.000 ευρώ, η οποία δόθηκε, απευθείας και χωρίς χρονοτριβή, με συνδετικό κρίκο τους οικείους Εμπορικούς Συλλόγους και Ενώσεις, σε 30 πυρόπληκτους επαγγελματίες - επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το «παρών» στις συναντήσεις έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ραφήνας - Πικερμίου, Σπ. Μαυρολέων, ο πρόεδρος της Ένωσης Εξοχικών Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, Ι. Δαβερώνης και ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων δήμου Μαραθώνα, Γ. Σωτηρίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει