Μηνύματα αισιοδοξίας για τον ελληνικό τουρισμό εκπέμπονται από τη βρετανική τουριστική αγορά, καθώς η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, σε διαδοχικές συναντήσεις που έχει στο Λονδίνο με εκπροσώπους των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών οργανισμών, διαπίστωσε ότι σταδιακά βελτιώνεται το κλίμα. Μάλιστα εκτιμάται ότι βήμα-βήμα θα «μπορέσουμε να αναστρέψουμε την αρνητική εικόνα που υπήρχε για τον ελληνικό τουρισμό και για τις κρατήσεις τελευταίας στιγμής».

Στην προσπάθεια αυτή, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι ταξιδιωτικών οργανισμών, έχει επιδράσει θετικά το γεγονός ότι υπάρχει σταθερή κυβέρνηση με την οποία ενισχύεται το αίσθημα ασφαλείας.

Η κ. Κεφαλογιάννη, στις επαφές και συνομιλίες που έχει, επιδιώκει την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης που θα λειτουργήσουν θετικά, τόσο σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, όσο και μεσοπρόθεσμαμα, για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και την αναθέρμανση του τουριστικού ρεύματος από τη Βρετανία προς τη χώρα μας.

Στους άξονες των πολιτικών που θα εφαρμοστούν για τον ελληνικό τουρισμό αναφέρθηκε η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, σε σειρά συνεντεύξεων που παραχώρησε σε μεγάλα βρετανικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης (BBC, CNBC, CNN κ.α), επισημαίνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού τουρισμού, αλλά και τις προοπτικές που διαμορφώνονται για την αναβάθμιση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και τη βελτίωση του επιπέδου των προσφερομένων υπηρεσιών.