Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για φωτιά την Παρασκευή στην Αττική

Δείτε το χάρτη


ΕΛΛΑΔΑ
13:49
02/08/2018
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για φωτιά την Παρασκευή στην Αττική
3
loading

Πολύ υψηλός (κατηγορία 4) είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή σε Αττική, Εύβοια, Σάμο, Ικαρία, Xίo, Λέσβο.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για αύριο Παρασκευή, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

 • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
 • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος)
 • Περιφέρεια Αττικής

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar chmod

  Ετσι μπραβο, ειδοποιησε μας απο την προηγουμενη γιατι αυθημερον ενιοτε δεν προλαβαινουμε να στοκαρουμε γκαζακια

 2. avatar toskato

  ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΚΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΡΟΥ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΕ , ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ 100 ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΓΑΝΤΕΣ .

 3. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  Δεν φοβάμαι καθόλου. Η κρατική μηχανή είναι αλάνθαστη. Και ο Τσίπρας ειχε γενέθλια προχθες και πιστεύω οτι ενηλικιώθηκε!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει