Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Κρήτη καθώς σε ολόκληρο το νησί είναι σε εξέλιξη πυρκαγιές, με τη μεγαλύτερη να εντοπίζεται στα Χανιά, κοντά στο Ελαφονήσι, που συνεχίζεται από χθες το βράδυ με αποτέλεσμα να καταστραφούν καλλιέργειες, να εκκενωθεί το χωριό Παπαδιανά ενώ ολοκληρωτική καταστροφή υπέστησαν δύο εγκαταλελειμμένα σπίτια και δύο αγροικίες.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των δυνάμεων της πυροσβεστικής, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε ρίψεις και το ελικόπτερο της υπηρεσίας.

Η νύχτα ήταν εφιαλτική καθώς το μέτωπο της φωτιάς, έφτασε μέχρι τα 20 χιλιόμετρα. Τις τελευταίες ώρες η φωτιά έχει περιοριστεί και αξιωματικοί της πυροσβεστικής εκτιμούν πως μέχρι το μεσημέρι θα την έχουν θέσει υπό πλήρη έλεγχο.

Η μεγαλύτερη εκδηλώθηκε στις 11 το βράδυ στο Νέρωνα του Δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο και έκαψε 40 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ πυρκαγιά στη Φοινικιά στο Ηράκλειο έκαψε μόλις 6 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι έτσι και αλλιώς σε κατάσταση συναγερμού καθώς ο δείκτης επικινδυνότητας για την εκδήλωση φωτιάς στην Κρήτη είναι στο 4, στην πορτοκαλί ζώνη.

Πηγή: www.prismanews.gr