Οι πολίτες στη Θέρμη νιώθουν πρώτα απ’ όλα κοντά στην εκκλησία και τον στρατό

Στις τελευταίες θέσεις συνδικάτα, κυβέρνηση και κόμματα


ΕΛΛΑΔΑ
17:22
27/07/2018
Οι πολίτες στη Θέρμη νιώθουν πρώτα απ' όλα κοντά στην εκκλησία και τον στρατό
7
loading

Οι πρώτοι θεσμοί που εμπιστεύονται οι πολίτες, σύμφωνα με έρευνα κοινής γνώμης στον δήμο Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, είναι κατά σειρά η εκκλησία, ο στρατός, οι επιχειρήσεις και οι δημοτικές αρχές.

Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν περίπου 1.500 άτομα και από τα 14 τοπικά διαμερίσματα του δήμου και έγινε από τον Δεκέμβριο του 2017 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2018 με συνέντευξη και ερωτηματολόγια.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε ό,τι αφορά το αίσθημα εγγύτητας στους θεσμούς του σημερινού πολιτικού συστήματος, οι πολίτες δηλώνουν ότι νιώθουν εγγύτερα (πάρα πολύ/πολύ/αρκετά) στην Εκκλησία με ποσοστό 46,3%, στον Στρατό με 37,4%, στις επιχειρήσεις με 36,9% και στις Δημοτικές Αρχές (34,8%). Αντίθετα, παρατηρείται ότι αισθάνονται αποκομμένοι (καθόλου) από τα συνδικάτα με 48,7%, την κυβέρνηση με 45,1% και τα κόμματα-βουλή με 40,0%.

Σε ό,τι αφορά το αίσθημα εγγύτητας ή απόστασης από τις Δημοτικές Αρχές ο πληθυσμός ήταν μοιρασμένος: 34,8% αισθάνεται εγγύτερα (Πάρα πολύ/πολύ/αρκετά) στις Δημοτικές Αρχές, ενώ ποσοστό της τάξης του 39% αισθάνεται αποκομμένο (λίγο/καθόλου) και 26,2% αισθάνεται σχετικά εγγύτερα στις Δημοτικές Αρχές.

Ως προς την αξιολόγηση των υπηρεσιών του δήμου Θέρμης, ποσοστό 67% των ερωτηθέντων δηλώνει πολύ/αρκετά ικανοποιημένο από τις υπηρεσίες καθαριότητας, ποσοστό 62,4% πολύ/αρκετά ικανοποιημένο από τα ΚΑΠΗ, 60,0% πολύ/αρκετά ικανοποιημένο από την εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες του Δήμου. Αντίθετα, σε ό,τι αφορά στην αστυνόμευση, την οικονομική διαχείριση, τα δημοτικά έργα και το κυκλοφοριακό-θέσεις στάθμευσης, οι κάτοικοι είναι δυσαρεστημένοι σε ποσοστό 72,3%, 67,8% , 66,4% και 26,8 % αντίστοιχα. Ειδικά στην αξιολόγηση της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί ο Δήμος, ποσοστό 35,2% δηλώνει ικανοποιημένο (πολύ θετικά/θετικά), ενώ το 24,1% δυσαρεστημένο (Πολύ αρνητικά/Αρνητικά).

Κατά την αξιολόγηση αιρετών, όσον αφορά τον δήμαρχο, ποσοστό 64,4% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά τις ικανότητές του, 61,9% αξιολογεί θετικά την επικοινωνία μαζί του και 58,4% κρίνει θετικά τη συμπεριφορά του, ενώ το 50,5% κρίνει αρνητικά την προσοχή στα αιτήματά του.

Τέλος, στην έρευνα καταγράφονται θέματα προτεραιότητας όπως αυτά σημειώνονται από τους πολίτες. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τους πολίτες να προτείνουν θέματα που θεωρούν ότι θα πρέπει να απασχολήσουν το επόμενο διάστημα τον δήμο. Ποσοστό 27,8% πρότεινε έργα και υποδομές ως πρώτη προτεραιότητα, ποσοστό 11,9% θέματα αστυνόμευσης, ποσοστό 9,4% θέματα εκπαίδευσης και σχολικής στέγης, ποσοστό 7,6% θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης, ποσοστό 7,5% θέματα καθαριότητας και 7,1% θέματα αστικής συγκοινωνίας και βελτίωσης των δρομολογίων και υπηρεσιών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar thanahs

  το πρόβλημα είναι η ελλειματική `πίστη` στους θεσμούς τους οποίους διαμορφώνουμε εμείς οι ίδιοι. Με το να εμπιστεύομαστε στρατό και εκκλησία (τους απο μηχανής Θεούς που θα μας σώσουν όταν όλα γύρω μας καταρρέουν) παρά τις δημοτικές αρχές και τη βουλή, τους οποίους θεσμούς διαμορφώνουμε οι ίδιοι με τη ψήφο μας. Δηλαδή, δεν εμπιστεύομαστε τους ίδιους μας τους εαυτούς.

 2. avatar Κωτσος

  Δηλαδή είμαστε ευχαριστημένοι κι ας μην έχουν τα παιδιά έστω μία παιδική χαρά για να παίξουν;
  Μήπως η έρευνα έγινε μόνο στη Θέρμη και οχι στα υπόλοιπα χωριά που απαρτίζουν τον δήμο;
  Επειδή είμαι κάτοικος του δήμου Θέρμης τα λέω αυτά.

 3. avatar Καρολος

  ΣΤΟΝ ΠΆΤΟ ΚΑΙ ΠΆΡΑ ΚΆΤΩ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΆΤΑ

  1. avatar πάτα το μηδέν

   το έχει δείξει η ιστορία το 1940 [...]

 4. avatar Σκορακι

  Και καπως ετσι θα μας κυβερνηση και η χρυση αυγη.καλο η κακο θα το δειξει η ιστορια

  1. avatar ένας πατριώτης

   Να κυβερνήσουν οι ναζι δεν υπάρχει περίπτωση, δεν το δέχομαι ως Έλληνας.

 5. avatar αεργος εθνικιστής

  Δηλαδή νιώθουν πιο κοντά με αυτούς που τους κοροϊδεύουν με αυτούς που τους πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για να παίζουν πόλεμο και με αυτούς που τους κλέβουν και τους δίνουν μισθούς 400 ευρώ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει