Στις Καρυές Λακωνίας θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας, με τη συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, του Αθλητικού Οργανισμού δήμου Σπαρτιατών, του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου και του Πολιτιστικού κι Αθλητικού Συλλόγου Καρυών.
Στους αγώνες έχουν δηλώσει έως στιγμής συμμετοχή 28 σωματεία με 110 αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Καρυών, στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης «Αναβάθμιση και Προβολή Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών στην Κοινότητα Καρυών στο βουνό Πάρνωνα της Λακωνίας», δημιούργησε ένα σύγχρονο δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών για mountain bike 50 χιλιομέτρων στην ευρύτερη περιοχή των Καρυών, όπου θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα, με στόχο την συμβολή στην αγροτουριστική ανάπτυξη της περιοχής, σε συνδυασμό με την προστασία, ανάδειξη και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και την πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή 20 Ιουλίου, στις 15:00, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη προπόνηση και δύο ώρες αργότερα θα ξεκινήσει αγώνας σκυταλοδρομίας (ΤΕΑΜ ΡΕΛΑΥ).

Το Σάββατο, 21 Ιουλίου, στις 09:00 θα διεξαχθούν αγώνες εφήβων και γυναικών, στις 11.00 παίδων και νεανίδων και στις 12.30 αγώνας κορασίδων.

Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, οπότε στις 10.00 θα ξεκινήσει ο αγώνας των ανδρών. Ο δήμαρχος Σπάρτης, Σταύρος Αργειτάκος, μιλώντας για το πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας, σημείωσε: «Ο Πάρνωνας προσφέρει στους λάτρεις των έντονων συγκινήσεων μοναδικές εμπειρίες.

Η πραγματοποίηση αυτού του αγώνα στον τόπο μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία για όλους εμάς, αφού η διοργάνωση ενός δυναμικού αθλήματος στη φύση αναμένεται να προσελκύσει πολλούς αθλητές αλλά και θεατές, στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα να ζήσουν την ένταση του αγώνα, αλλά και να απολαύσουν ένα υπέροχο τριήμερο σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές του δήμου Σπάρτης».