Πιο «ελκυστικό» το σύστημα του Οικογενειακού Γιατρού

Οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Υγείας


ΕΛΛΑΔΑ
19:22
12/07/2018
Πιο «ελκυστικό» το σύστημα του Οικογενειακού Γιατρού
3
loading

Σε αναπροσαρμογές στο ζήτημα του Οικογενειακού Γιατρού προχωρά το υπουργείο Υγείας, με στόχο - όπως αναφέρει - το σύστημα να είναι πιο λειτουργικό και πιο «ελκυστικό» για τους ελευθεροεπαγγελματίες που θα κληθούν να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις μέχρι τις 30 Ιουλίου προκειμένου να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

 • Αμοιβή των γιατρών από τους ασθενείς που εξετάζονται εκτός του προβλεπόμενου 4ωρου ημερησίως.
 • Άρση του περιορισμού υποχρεωτικής εξέτασης όλες τις μέρες του 5μερου, με την προϋπόθεση ότι τηρείται το υποχρεωτικό 20ωρο εβδομαδιαίως.
 • Στις συμβατικές υποχρεώσεις του γιατρού δεν συμπεριλαμβάνονται οι κατ' οίκον επισκέψεις
 • Οι επισκέψεις που θα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της 4ωρης απασχόλησης των γιατρών, δεν θα υπερβαίνουν τις 16 ημερησίως.

Την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με τον ΕΟΠΥΥ, θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές στην προτεινόμενη σύμβαση για τους οικογενειακούς γιατρούς.

Την απόφαση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε τροποποίηση της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τους γενικούς γιατρούς, τους παθολόγους και τους παιδιάτρους ανακοίνωσε ο υπουργός, Ανδρέας Ξανθός σε συνάντηση που είχε με την Ελληνική Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ) παρουσία του αναπληρωτή γενικού γραμματέα για την ΠΦΥ, Σταμάτη Βαρδαρού και του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, Τάκη Γεωργακόπουλου.

Ο Α. Ξανθός αφού επεσήμανε πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θεωρεί στρατηγικής σημασίας τη μεταρρύθμιση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τόνισε ότι παρά τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπάρχει περιθώριο συνεννόησης έτσι ώστε το νέο μοντέλο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας να είναι βιώσιμο και να εξυπηρετεί τους πολίτες αλλά και τους γιατρούς τόσο τους γιατρούς που υπηρετούν στις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας (Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ) όσο και στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Άντε να πείσεις

  Τον απόφοιτο Ρουμανιας οικογενειακό γιατρό σου ότι ο πόνος που έχεις στην κοιλιά δεν είναι απλά δυσπεψία. Από εγωισμό δεν θα σε παραπέμψει σε γαστρεντερολόγο επειδή θα καμωθει ότι ξέρει τι έχεις....εννοείται ότι το μέτρο θεσπίστηκε για να μην έχει ο ασθενής πρόσβαση στην σωστή ειδικότητα για την πάθηση του ώστε να καθυστερήσει η διάγνωση- μέχρι να φτάσει στα επείγοντα.Για οικονομία πόρων δηλαδή μπάς και ψοφήσουμε μια ώρα αρχύτερα!

 2. avatar Svu

  Όλοι στο εξωτερικό προωθούν τα ασθενοκεντρικα συστήματά κ εμείς το βιολί μας με την εξυπηρέτηση των γιατρών...

 3. avatar μονο

  που αλλα ελεγε προεκλογικα....τωρα τι αποφαση ειναι αυτη???αριστερη????απο τη μερκελ την αντεγραψε?????να πληρωνει ο ασθενης το γιατρο????γιατροι ειναι και οι δυο..προετοιμαζουν την εξοδο τους....οι επαναστατες και προστατες του λαου....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει