«Στα τυφλά» πηγαίνουν οι δήμοι σε ό,τι αφορά τη μεταφορά των μαθητών, αφού ακόμη δεν έχει τροποποιηθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα όριζε τον νέο μαθηματικό τύπο υπολογισμού του κόστους μεταφοράς ανά μαθητή, ούτε τα αρμόδια υπουργεία έχουν ανακοινώσει κάτι νεότερο σχετικά με το θέμα.

Στο δήμο Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε πριν δυο μέρες σύσκεψη μεταξύ του αντιδημάρχου παιδείας Γιώργου Γεωργαλή και των διευθυντών των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου ο αντιδήμαρχος να τους ενημερώσει σχετικά με τη διαδικασία, αναφέρει το goodnet.gr.

Ο δήμος Ρεθύμνου έχει βγάλει εδώ και καιρό στον «αέρα» την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου της μεταφοράς των μαθητών και ο διαγωνισμός θα γίνει στις 3 Ιουλίου.

O προηγούμενος διαγωνισμός ήταν άγονος – όπως στους περισσότερους δήμους – και τίποτα δεν διασφαλίζει ότι αυτή τη φορά το σκηνικό θα αλλάξει αφού η ΚΥΑ του 2011 παραμένει η ίδια και τα ΚΤΕΛ θεωρούν πως δεν είναι συμφέρουσα η οικονομική πρόταση για να αναλάβουν το έργο της μεταφοράς.

Ο κ. Γεωργαλής τόνισε μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση, ότι αν ο διαγωνισμός είναι ξανά άγονος, τότε ο δήμος Ρεθύμνου θα χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος για επιδότηση των γονέων, χωρίς ωστόσο το υπουργείο εσωτερικών να έχει ενημερώσει τους δήμους πόσα χρήματα θα διαθέσει και τη συχνότητα της καταβολής τους.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αυτό που ζήτησε από τους διευθυντές των σχολείων είναι να του δώσουν τις καταστάσεις με τους μαθητές που μεταφέρονται δωρεάν, ώστε με τη σειρά του να αποστείλει τα στοιχεία στο υπουργείο που έχει ζητήσει τα οικονομικά στοιχεία του έργου της μεταφοράς.