«Βεντέτα» μεταξύ των τοπικών φορέων και της Χρυσής Αυγής ανοίγει στο Ηράκλειο, με αφορμή τις ρατσιστικές επιθέσεις που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα και οι οποίες αποδίδονται σε ακροδεξιά στοιχεία μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου, ο οποίος τώρα απειλεί με μηνύσεις χαρακτηρίζοντας συκοφαντίες τα όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, της ΑΔΕΔΥ και της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

Σύμφωνα με τους τοπικούς φορείς, «oι ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις είναι αποτέλεσμα ανόδου της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής που έχει δείξει ανοιχτά την δράση της ενάντια σε ντόπιους και μετανάστες με καθημερινά παραδείγματα βίαιων και αιματηρών επιθέσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τέτοια παραδείγματα δεν θέλουμε να απλωθούν καθόλου στο Ηράκλειο. Ζητούμε την απομόνωση των νεοναζί από κάθε σύλλογο, σχολείο, σωματείο και γειτονιά. Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν αποτελούν κομμάτια της δημοκρατίας αλλά εχθρούς της».

Αφορμή για την ανακοίνωση αυτή, στάθηκαν τα απανωτά περιστατικά βίας ενάντια στους μετανάστες που σημειώνονται στην Κρήτη τα τελευταία 24ωρα, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Το σκηνικό συνθέτουν ξυλοδαρμοί ( δύο περιστατικά σε διάστημα λίγων ωρών στα Χανιά με θύματα τρεις αλλοδαπούς εκ των οποίων ο ένας λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του), επιθέσεις μέχρι και εγκληματικά χτυπήματα, όπως αυτό σε γειτονιά του Ηρακλείου, όπου άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς μετανάστες, πετώντας καπνογόνο μέσα στο διαμέρισμά τους, που έπιασε φωτιά.

Οι πολίτες εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τα περιστατικά και ζητούν από την πολιτεία και τις αρχές να αναλάβει επιτέλους δράση. Και για την προστασία των … απροστάτευτων αλλά και για την προστασία των πολιτών που πολλές φορές δέχονται οι ίδιοι επιθέσεις από αλλοδαπούς, βάζοντας φωτιά στο «φυτίλι» του μίσους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η αστυνομία στο Ηράκλειο θεωρεί μεμονωμένα τα περιστατικά που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, αν και παρακολουθεί στενά τις υποθέσεις αυτές.

Μιλώντας στο prismanews.gr, ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου Ταξίαρχος Μανόλης Κοντοδιάκος, τόνισε πως «από τα δύο περιστατικά που αναφέρονται στο Ηράκλειο και στη σχετική ανακοίνωση των τοπικών φορέων, μόνο το ένα επιβεβαιώνεται και για το οποίο υπάρχει μάλιστα σχετική δικογραφία. Για το άλλο περιστατικό δεν υπάρχει επιβεβαίωση από την αστυνομία. Εμείς παρακολουθούμε και εξετάζουμε κάθε καταγγελία που θα γίνει. Είναι μεμονωμένα περιστατικά, ενώ σε περιπτώσεις όπως τα συμβάντα σε Κουνάβους και Επισκοπή λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα».

Ηλ. Κασιδιάρης: «Μας συκοφαντούν, θα κάνουμε μηνύσεις»

Την ίδια ώρα, η Χρυσή Αυγή απειλεί με μηνύσεις τους τοπικούς φορείς του Ηρακλείου, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Μιλώντας στο prismanews ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και εκπρόσωπος τύπου του Λαϊκού Συνδέσμου Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε «συκοφαντικά και αποκυήματα της φαντασίας» τα όσα καταλογίζουν οι φορείς στην Χρυσή Αυγή.

«Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά τα περιστατικά. Είναι συκοφαντίες και όσοι τα διαδίδουν θα αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη. Δεν γνωρίζουμε αν είναι πραγματικά ή φανταστικά τα περιστατικά, όμως εμείς δεν έχουμε καμία εμπλοκή».