Ο Κώστας Ευριπιώτης είναι από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και η κοινή γνώμη «πάγωσε» στο άκουσμα της είδησης ότι έπεσε θύμα τροχαίου πριν από μερικά χρόνια στην περιοχή του Λουτρακίου όταν παρέσυρε με τη μηχανή του έναν πεζό που πετάχτηκε στο δρόμο του.

Ένα τροχαίο που τον κράτησε διασωληνωμένο έξι μέρες στην Εντατική του «Ευαγγελισμού» με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του.

Από εκείνη την στιγμή, ο Κώστας Ευριπιώτης άλλαξε τελείως χαρακτήρα. Δεν έχασε ποτέ όμως το χιούμορ του, παρά τον πόνο του. Ούτε φυσικά το έβαλε κάτω.

Εκτός όμως από την υποκριτική, ο γνωστός ηθοποιός ασχολήθηκε και με τα κοινά. Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και το 2006 διετέλεσε πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού στον Άγιο Δημήτριο.

Τον τελευταίο τουλάχιστον ένα μήνα βρίσκεται, όπως λέει στο newsbeast.gr, στην Κύπρο. Παίζει στην επιθεώρηση «Γομάρια με σαμάρια της Βουλής μας τα καμάρια» μαζί με τον Στάθη Ψάλτη και πολλούς ακόμη ηθοποιός. «Είμαστε σε περιοδεία στην Κύπρο και τελειώνουμε την Κυριακή.

Καθημερινά πηγαίνω από τη Λεμεσό στη Λευκωσία αλλά δεν έχω πρόβλημα. Μου αρέσει εδώ», λέει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός. Μόλις λοιπόν επιστρέψουν στην Αθήνα, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, όπως συμπληρώνει, ετοιμάζουν μία ακόμη περιοδεία αλλά με ένα άλλο έργο. «Ελπίζουμε ότι θα περιοδεύσουμε στην Αθήνα από τα μέσα Ιουλίου, θα δείξει όμως»…

Ο Κώστας Ευριπιώτης, όμως, δεν θέλει να σχολιάσει την απουσία του από την τηλεόραση. Αρκείται μόνο στο να πει: «Εκτός από το θέατρο πλέον, τι άλλο μπορεί να γίνει στην Ελλάδα; Μόνο τα θέατρα υπάρχουν πια, κι αυτά είναι ελάχιστα. Όταν άρχισα εγώ να δουλεύω, υπήρχαν πάρα πολλά θέατρα και οι περισσότεροι είχαν δουλειές. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Και μπορεί εγώ να μην έχω δεχθεί τόσο την κρίση αλλά δεν μπορώ να μην βλέπω την πραγματικότητα. Τι συμβαίνει γύρω μου. Πόσοι συνάδελφοί μου και όχι μόνο είναι άνεργοι»…

Πάντως, ο ηθοποιός παρά το γεγονός ότι αναρωτιέται τι θα κάνουν οι νέοι συνάδελφοί του και που θα βρουν δουλειά, δεν είναι σε θέση, όπως συμπληρώνει, να τους συμβουλεύσει. «Δεν είμαι εγώ που θα το κρίνω αυτό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι σίγουρα δεν πρέπει να κάνουν μόνο αυτή τη δουλειά», προσθέτει.

Ο Κώστας Ευριπιώτης ασχολήθηκε και με τα κοινά. Όμως, στο ερώτημα αν θα ήθελε να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική, απαντά: «Μπορεί. Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για μένα αλλά θα ήθελα να το κάνω μόνο σε τοπικό επίπεδο. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και ούτε θα ήθελα να τον κάνω ποτέ», λέει και δεν αποκλείει το ενδιαφέρον του για να ασχοληθεί και πάλι με τα κοινά αλλά στον πολιτιστικό τομέα, όπως άλλωστε έκανε και πριν από κάποιο καιρό.

Στον ελεύθερό του χρόνο πάντως ο ηθοποιός ακούει μουσική, κυρίως ελαφρολαϊκά και κάποιες φορές μπορεί και να τραγουδήσει αλλά διαβάζει πάρα πολύ και ιστορία. «Μου αρέσει να διαβάζω και να ενημερώνομαι για όλα τα ιστορικά γεγονότα. Είναι κάτι που κάνω εδώ και πάρα πολλά χρόνια», καταλήγει.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».