«Όσες φορές και να γεννιόμουν, ηθοποιός θα γινόμουν». Η Πηνελόπη Πιτσούλη, παρά την ανεργία που επικρατεί στο χώρο της δεν θα άλλαζε με τίποτα επάγγελμα, όσες ευκαιρίες κι αν είχε.

Έπαιξε σε πάρα πολλές τηλεοπτικές σειρές, στάθηκε δίπλα σε πολύ γνωστούς ηθοποιός, ανέβηκε στο σανίδι, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Τελευταία της έκτακτη συμμετοχή στο «Πόντιοι New Generation», αλλά δεν πτοείται καθόλου, που αυτή τη στιγμή δεν δουλεύει.

«Δεν ετοιμάζω τίποτα επαγγελματικά. Άλλωστε, εγώ δεν είμαι Τουρκάλα, είμαι Ελληνίδα και οι Ελληνίδες πλέον δεν έχουν πέραση στα ελληνικά κανάλια», λέει στο newsbeast.gr με μια πικρία στα λόγια της, δεδομένου ότι σήμερα προβάλλονται πάρα πολλές τούρκικες σειρές.

Αλλά αμέσως τα χείλη της πλημμυρίζουν χαμόγελο όταν αναφέρεται στα εγγόνια της. Έχω πέντε εγγόνια που μπορώ να τα βλέπω όποια ώρα της ημέρας θέλω. Πλέον, δεν χρειάζεται να έχω ρεπό για να τα δω. Πάω στις γιορτές τους, πάω στις εκδηλώσεις τους και είναι πάρα πολύ ωραία», τονίζει.

Όμως, σε καμία περίπτωση, δεν θα ήθελε να είναι τόσο τραγικά, όπως τα περιγράφει, τα πράγματα στην Ελλάδα. «Η ζωή μου σήμερα είναι όπως όλων των Ελλήνων. Δύσκολη, δυσβάσταχτη και απροσπέλαστη».

Γι’ αυτό και την Κυριακή των εκλογών θα πάει να ψηφίσει. «Βεβαίως και θα ψηφίσω. Το να απέχεις είναι ήττα δική σου και ικανοποίηση όλων των καθικιών που μας κάνουν να προβληματιζόμαστε αν θα πρέπει να ψηφίσουμε. Πρέπει να καταψηφίσουμε το Μνημόνιο».

Για να μιλήσει για τη δύσκολη καθημερινότητά της. «Εάν δεν είχα και τον άντρα μου για να έχουμε δύο συντάξεις στο σπίτι (ευτυχώς μπορέσαμε να κάνουμε ένα σπίτι και δεν έχουμε χρέη), μπορούμε να περνάμε ήπια και χαλαρά. Δεν έχω την πολυτέλεια να χαλάω όσα θα ήθελα για τα εγγόνια μου. Απλά, τα κάνουμε όλα με μέτρο διότι δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει».

Παραδέχεται ότι της λείπει η τηλεόραση μόνο οικονομικά και καθόλου καλλιτεχνικά ενώ δεν προτιμά να κάνει θέατρο διότι θέλει να ξεκουραστεί. Ζει με τη σύνταξή της και τη σύνταξη του άντρα της και με αυτά τα χρήματα πορεύονται. Αλλά δεν το βάζει κάτω. Το μόνο που σκέφτεται όμως και απογοητεύεται είναι το μέλλον των νέων ανθρώπων.

«Οι νέοι πρέπει να κάνουν υπομονή και να ελπίζουν ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Οι νέοι δεν μπορούν πλέον να ασχοληθούν με τίποτα. Τους βλέπω να έχουν μια αγωνία για να μπουν στο πανεπιστήμιο. Δεν μπορείς όμως να τους πεις τίποτα. Δεν πρέπει να τους κόψεις τα φτερά», καταλήγει.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».