Στην πρώτη θέση πανελλαδικά όσον αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων από αγρότες μέλη της, παραμένει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου. Υπάρχουν μάλιστα αγρότες της περιοχής που ήδη έλαβαν τα πρώτα χρήματα για το ρεύμα που παρήγαγαν.

Σύμφωνα με το aerasnews.gr,  μέχρι τα τέλη του μήνα, πενήντα συνολικά αγρότες από την περιοχή του Αγρινίου, περιοχή αρμοδιότητας της τοπικής Ένωσης, θα έχουν εγκαταστήσει τα φωτοβολταϊκά τους πάρκα σε αγροτεμάχια, εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες του σχετικού Νόμου για τις ΑΠΕ, πάντοτε υπό την καθοδήγηση της ΕΑΣ.

«Ήδη υπάρχουν αγρότες – μέλη μας που όχι μόνον έχουν ολοκληρώσει την εγκατάσταση των πάρκων στα χωράφια τους, αλλά ήδη έχουν πληρωθεί για το ρεύμα που παρήγαγαν», αναφέρει στο paseges.gr ο πρόεδρος της Ένωσης και μέλος στο ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, ο οποίος προσθέτει πως μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση 50 πάρκων συνολικά από παραγωγούς, που απευθύνθηκαν και περαίωσαν τη διαδικασία μέσω της τοπικής Ένωσης.

Οι εν λόγω αγρότες παρά τις δυσκολίες κατάφεραν να υλοποιήσουν τα επενδύσεις τους, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετοί που συναντούν δυσκολίες στη χρηματοδότηση των επενδυτικών τους σχεδίων, λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας που επικρατεί γενικότερα στη χώρα. Οι ίδιοι ευελπιστούν σε βελτίωση του οικονομικού κλίματος, ώστε να καταφέρουν να υλοποιήσουν τις επενδύσεις τους και να παράξουν «πράσινη» ενέργεια.