Σε συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων τους για δυο ώρες και σε συγκέντρωση στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη θα προχωρήσουν σήμερα το πρωί οι έμποροι της Δύμης στην Αχαΐα, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τον καταστροφικό σεισμό του 2008.

Στην ανακοίνωσή τους οι έμποροι κάνουν λόγο για ανοιχτές πληγές, αφού πολλοί σεισμόπληκτοι δεν μπόρεσαν να λάβουν στο σύνολό της τη βοήθεια του κράτους προκειμένου να κατασκευάσουν ή να επισκευάσουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με το thebest.gr

«Η πόλη μας 4 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, είναι μια πόλη με τις βασικές υποδομές της λαβωμένες και υποβαθμισμένες. Μία πόλη χωρίς Δημαρχείο, χωρίς ναό, με ελλιπείς σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και με υπηρεσίες που συνεχώς υποβαθμίζονται.

Η οικονομική κρίση που πλήττει τον τόπο βαθαίνει μέρα με την ημέρα και η τεράστιας έκτασης οικονομική ζημία που φέρνει στην περιοχή το κλείσιμο της Αχαϊκής Τράπεζας μαζί με τις άμεσες απαιτήσεις απέναντι σε δανειολήπτες της, δημιουργούν καταστάσεις που νεκρώνουν την τοπική αγορά και την οδηγούν σε αφανισμό» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι έμποροι μιλούν για «περιοχή χωρίς κανένα σχέδιο ανασυγκρότησης( πρωτόγνωρο για πληγείσα περιοχή από θεομηνία), σχέδιο που υποσχέθηκαν όλες οι κυβερνήσεις που υπήρξαν από το 2008 και μετά, αλλά καμία τους δεν εκπόνησε και δεν υλοποίησε ποτέ»

Στα αιτήματά τους συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η εκκίνηση των διαδικασιών προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερση Δημαρχείου του δήμου της Δυτικής Αχαΐας, καθώς και των σχολείων όλων των δήμων και κούρεμα των τοκοχρεολυσίων και των επιτοκίων δανεισμού των επιχειρήσεων.