Σε τραγική οικονομική κατάσταση βρίσκονται τα ταμεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιδημάρχου Οικονομικών Χρυσόστομου Ξανθόπουλου. «Παραλάβαμε ένα Δήμο με έλλειμμα 8,5 εκατομμύρια ευρώ και 25 εκατομμύρια ευρώ χρέη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθόπουλος. Τα οικονομικά ζητήματα μονοπώλησαν τους δημοτικούς συμβούλους κατά την τελευταία συνεδρίαση του σώματος.

Σύμφωνα με το e-evros.gr μια εναλλακτική πρόταση στο ζήτημα της ανεύρεσης χρημάτων προκειμένου να καλυφθούν σημαντικές δημοτικές ανάγκες της Αλεξανδρούπολης, παρουσίασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γρηγοριάδης.

Συγκεκριμένα πρότεινε να ακυρωθεί για φέτος το πρόγραμμα του βιοαγροκτήματος, ώστε να εξοικονομηθούν 450.000 ευρώ, προκειμένου να μην εκποιηθεί το κτίριο που στεγάζει τη Βιβλιοθήκη του Δήμου. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών της Αλεξανδρούπολης Χρυσόστομος Ξανθόπουλος, τόνισε πως δε πρέπει να θυσιαστεί η κοινωνική πολιτική του Δήμου στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων, οι οποίοι ούτως ή άλλως δε μπορούν να εξασφαλιστούν άμεσα, όπως είπε.