Στη σκιά του αλαλούμ που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Κατεύθυνσης συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το επίμαχο ερώτημα Γ4,ως γνωστόν, αρχικά ακυρώθηκε.

Στη συνέχεια, ωστόσο, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων αποφάσισε τελικά να βαθμολογηθεί κανονικά.

Πολλοί εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να ισχύσει η πάγια οδηγία της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ), σύμφωνα με την οποία κάθε επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση ή λύση των ερωτημάτων είναι αποδεκτή και βαθμολογείται αναλόγως.

Όμως, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών την περασμένη Παρασκευή, φαίνεται ότι πανικόβαλε το υπουργείο Παιδείας και το οδήγησε σε αλλεπάλληλες αντιφατικές οδηγίες.

Ορισμένοι εκπαιδευτικοί, πάντως, υποστηρίζουν ότι και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σήκωσε τους τόνους υπερβολικά, σε μια περίοδο που οι υποψήφιοι έχουν ανάγκη από ήρεμο κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά, μέλη της Επιτροπής Εξετάσεων θεωρούσαν ότι την άσκηση δεν θα την είχαν λύσει παρά ελάχιστοι υποψήφιοι και γι’ αυτό προχώρησαν στην ακύρωση του ερωτήματος.

Στη συνέχεια, όμως, οι βαθμολογητές που πήγαν για την πρόχειρη βαθμολόγηση, υποστήριζαν ότι μεγάλος αριθμός υποψηφίων είχε προσεγγίσει θετικά την εν λόγω άσκηση, γεγονός που σημαίνει ότι ήταν καλά διαβασμένοι.

Αν το ερώτημα ακυρωνόταν και η βαθμολογία κατανέμετο στα υπόλοιπα ερωτήματα, θα υπήρχε μία σαφής αδικία σε βάρος των διαβασμένων παιδιών.