Η απάντηση ΟΣΕ για τα ανυψωτικά μηχανήματα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς

Αφορμή το περιστατικό με επιβάτη ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκης


ΕΛΛΑΔΑ
23:24
08/05/2018
Η απάντηση ΟΣΕ για τα ανυψωτικά μηχανήματα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς
2
loading

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ και του ΟΣΕ για το ποιος ευθύνεται και δεν είναι σε χρήση τα ανυψωτικά μηχανήματα που απαιτούνται για την καλύτερη εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, με αφορμή το περιστατικό με επιβάτη ΑμεΑ στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕ με ανακοίνωσή του απαντά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που υποστηρίζει πως ο ΟΣΕ μέχρι σήμερα δεν της έχει παραδώσει ειδικό ανυψωτικό μηχάνημα για άτομα με ειδικές ανάγκες, ότι ήδη έχουν παραλειφθεί δύο μηχανήματα τα οποία και έχουν διατεθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και είναι στους σταθμούς Αθήνας και Θεσσαλονίκης, για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα.

"O Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε) συμπράττει στην αναγκαία προμήθεια ειδικών ανυψωτικών μηχανημάτων για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στις αμαξοστοιχίες, τα οποία θα διατεθούν σε σταθμούς, ανάλογα με τις διαπιστωμένες ανάγκες που υπάρχουν. Ήδη  έχουν παραλειφθεί δύο μηχανήματα τα οποία και έχουν διατεθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στους σταθμούς Αθήνας και Θεσσαλονίκης, για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία, η διοίκηση του ΟΣΕ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν, ωστόσο θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι τα θέματα  επιβίβασης και μεταφοράς των επιβατών - επομένως και η χρήση των ανυψωτικών μηχανημάτων- ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Με προβληματισμό παρατηρούμε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν ενημερώνεται ως όφειλε, για θέματα τόσο σημαντικά όπως η παράδοση των ανυψωτικών μηχανημάτων για την εξυπηρέτηση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως τα άτομα με κινητικές δυσκολίες. Για τον λόγο αυτό, ενημερώνουμε ότι εδώ και καιρό τα δύο πρώτα ανυψωτικά μηχανήματα είναι αποθηκευμένα σε χώρους της με ΤΡΑΙΝΟΣΕ με άμεση πρόσβαση, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο κ. Κωνσταντής αποβιβάστηκε στον σταθμό Λαρίσης με τη βοήθεια του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεχόμενος αυτήν τη φορά τη χρήση του ελαφρότερου αμαξιδίου, που διαθέτει η εταιρία. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το δικό του ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο, μεταφέρθηκε με συνοδεία και μέριμνα του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ και συνέχισε το ταξίδι του, αφού ευχαρίστησε το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη βοήθεια που του παρείχαν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar SER 30

    ΜΠΡΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΣΤΕ ΜΠΙΤ ΒΛΑΚΕΣ Η ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΕ ΒΛΑΚΕΣ ? ΕΧΕΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ 5 0 ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΠΙ / ΑΠΟΒΙΒΑΣΗΣ . ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΥΤΟ Η ΛΥΜΕΝΟ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣ / ΝΙΚΗ . Ε ΚΑΙ ? ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΤΑΘΜΟ ? ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ? ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ . ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΗΘΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ 2018 ΠΟΥ ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΦΤΗΝΑ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΩΣΤΟΥΣ . ΤΑ ΠΑΧΥΛΑ ΜΙΣΘΑ ΣΑΣ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ .

  2. avatar skier

    ΟΣΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και α..........ια ΜΠΛΕ αυτό είναι ΝΤΡΟΠΗ που είναι ο πολιτισμός?που είναι η ανθρωπιά Ποιά Ευρώπη θέλουμε? είμαστε με διαφορά οι χειρότεροι όλων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει