Ο ΟΑΕΔ παραχωρεί έκταση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στόχος να αξιοποιηθεί για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος


ΕΛΛΑΔΑ
23:24
04/05/2018
Ο ΟΑΕΔ παραχωρεί έκταση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
loading

Συμφωνία με την οποία ο ΟΑΕΔ παραχωρεί την έκταση της πρώην Βαμβακουργίας Βόλου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προκειμένου να αξιοποιηθεί για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος, ανακοινώθηκε σήμερα κατά την επίσκεψη, στον Βόλο, της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, του υφυπουργό Νάσου Ηλιόπουλου και της διοικήτριας του ΟΑΕΔ Μαρίας Καραμεσίνη.

Όπως δήλωσε η υπουργός, η οποία επιπλέον επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στον πολυχώρο του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιείας Τσαλαπάτα του Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, «πρόκειται για ένα τμήμα της τεράστιας περιουσίας του ΟΑΕΔ, με χώρους και κτίρια ερειπωμένα, κατεστραμμένα και εγκατελειμένα, το οποίο το Πανεπιστήμιο του Βόλου θα μπορέσει να αξιοιποιήσει και να αναδείξει στο μέγιστο. Είναι, δε, σημαντικό ότι το πανεπιστήμιο διαθέτει πολυτεχνικές σχολές που θα βοηθήσουν στην προσπάθεια».

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Πετράκης σημείωσε: «Θα αξιοποιήσουμε με ποικίλους τρόπους τον χώρο με την ανέγερση φοιτητικών εστιών, διδακτηρίων και άλλων εγκαταστάσεων».

Σημειώνεται ότι η συνολική έκταση που παραχωρείται από τον ΟΑΕΔ στο πανεπιστήμιο είναι 87 στρέμματα, βρίσκεται σε εξαιρετικό σημείο της Νέας Ιωνίας και η αξιοποίηση του χώρου θα ξεκινήσει αμέσως μετά την υπογραφή της παραχώρησης, καθώς οι σχετικές μελέτες είναι ήδη έτοιμες εκ μέρους του πανεπιστημίου.

Αναφερόμενη και στο θέμα της ανεργίας, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε: «Την παραλάβαμε στο 27% και τρία χρόνια μετά, σήμερα δηλαδή, βρίσκεται στο 20% και στο τέλος της τετραετίας μας θα είναι στο 18%. Αυτό μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι θα πάμε καλά και σε αυτό βοηθούν και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, με τα οποία στοχεύουμε να κρατήσουμε τους νέους με διάφορα κίνητρα εντός της χώρας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει