Τούρκοι χάκερ έχουν βάλει στο μάτι ελληνικές ιστοσελίδες, στις οποίες επιτέθηκαν μεταδίδοντας μηνύματα για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα. Η πρώτη επίθεση ήταν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Τούρκοι χάκερ μίλησαν στον ΣΚΑΪ, σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, και ανέφεραν ότι θα προχωρήσουν και σε άλλες επιθέσεις στο επόμενο διάστημα. Η συνάντηση έγινε σε ένα γραφείο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και ο συνεντευξιαζόμενος χάκερ ήταν ξεκάθαρος: «Πριν μία εβδομάδα είχαμε ανακοινώσει πως στόχος μας είναι όλοι οι κρατικοί οργανισμοί και ο λόγος που τα 8 μέλη του FETO (Κίνημα Γκιουλενιστών) που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος. Δικάστηκαν με άδικο τρόπο στην Ελλάδα και πάρθηκαν άδικες αποφάσεις».

Ο εκπρόσωπος της ομάδας συνεχίζει, λέγοντας πως «έχουμε πρόσβαση στη σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών» και έδειξαν ένα βίντεο στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ με το οποίο ισχυρίζονται ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να υποκλέψουν δεδομένα.

«Στη χώρα μας εργαζόμαστε εναντίον των δυνάμεων που απειλούν την εθνική μας ενότητα. Το γκρουπ μας ονομάζεται cyber warrior και αριθμεί χιλιάδες άτομα. Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις ανάλογα τις αποφάσεις που θα πάρουν στην Ελλάδα για τη FETO. Αν συνεχίσουν τη γραμμή τους θα συνεχίσουμε και εμείς τις επιθέσεις σε όλες τις κρατικές ιστοσελίδες».