Ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο έπεσε στην περιοχή Σκάλωμα Φωκίδας.

Βάσει καλά πληροφορημένων πηγών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που μίλησαν στο newsbeast.gr, το αεροσκάφος πετούσε από το Κάστρο Ευβοίας προς Μεσολόγγι και σε αυτό επέβαιναν δύο άτομα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, όταν άνδρες της έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν τον έναν νεκρό εκτός του αεροπλάνου και απεγκλώβισαν τον δεύτερο, τον οποίο και παρέλαβε ασθενοφόρο.

Αργότερα, έγινε γνωστό ότι νεκρός είναι και δεύτερος επιβάτης του αεροσκάφους. Την πληροφορία επιβεβαίωσε το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.

Αναφορές κάνουν λόγο για σφοδρό αέρα που έπνεε στην περιοχή.

Το αεροπλάνο έπεσε πολύ κοντά στον δρόμο, ενώ στην περιοχή αναμένονται εμπειρογνώμονες, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία σχετικά με τα αίτια της πτώσης.

Αρκετά αργότερα, το βράδυ, έγινε γνωστό ότι οι δύο σοροί θα μεταφερθούν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πάτρας, προκειμένου να γίνει νεκροψία – νεκροτομή, ώστε να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

Όσον αφορά στα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος, εμπειρογνώμονες αναμένεται να συλλέξουν στοιχεία από το σημείο που έπεσε το αεροπλάνο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται, είναι να προέκυψε κάποιο πρόβλημα με τον κινητήρα κατά την επιστροφή του αεροπλάνου από την περιοχή της Κωπαΐδας.

Οι νεκροί ήταν δύο άνδρες 61 και 58 ετών.