Ευχάριστα φαίνεται πως είναι τα νέα για την τύχη και των τριών χειριστών των δύο F16 που συγκρούστηκαν στον αέρα και κατέπεσαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πριν λίγο εντοπίστηκε και ο τρίτος χειριστής από παραπλέοντα σκάφη.
Ήδη, έχουν περισυλλεχθεί οι υπόλοιποι δύο πιλότοι, οι οποίοι και μεταφέρονται στην Ιεράπετρα για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώτος χειριστής είναι καλά στην υγεία του, ενώ ο δεύτερος έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο. Οι πιλότοι αναμένεται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Αμέσως μετά την επιχείρηση διάσωσης των τριών χειριστών αναμένεται να ξεκινήσει η έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος, που παρακολουθεί γι’ ακόμη μια φορά με κομμένη την ανάσα η κοινή γνώμη.

Τα δύο αεροσκάφη, ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο, ανήκουν στην 115 πτέρυγα μάχης, στη Μοίρα 340. Μαζί με δύο ακόμη αεροσκάφη απογειώθηκαν από τη Σούδα για εκπαιδευτική άσκηση. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες το μονοθέσιο και το διθέσιο συγκρούστηκαν στον αέρα, περίπου στις 14:05, ενώ πετούσαν στην περιοχή νοτιοδυτικά της νήσου Χρυσή και στη συνέχεια κατέπεσαν στη θάλασσα.

Το νέο ατύχημα συγκλονίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις, που μετρούν πολλούς νεκρούς εν καιρώ μάλιστα ειρήνης. Αυτή τη φορά, ευτυχώς, όλα δείχνουν πως δεν θα θρηνήσουμε άλλα θύματα.