Πήγαν να κόψουν με αλυσοπρίονο το άγαλμα του Τρούμαν

Ένταση στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο φοιτητών και μαθητών - Δείτε τις εικόνες


ΕΛΛΑΔΑ
13:58
16/04/2018
Πήγαν να κόψουν με αλυσοπρίονο το άγαλμα του Τρούμαν
95
loading

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγα λεπτά στο συλλαλητήριο μαθητών και φοιτητών εναντίον της επέμβασης ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα περίπου 40 ατόμων επιχείρησε να κόψει με αλυσοπρίονο του άγαλμα του Χάρι Τρούμαν στη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου. Τότε επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις με χρήση χημικών και επικράτησε ένταση για μερικά λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν δυο προσαγωγές, ενώ ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε.

Κλειστά είναι αυτή την ώρα και τα δύο ρεύματα της Βασιλέως Κωνσταντίνου.

gfhfhf

04_16_2018_13_49_29 04_16_2018_13_49_30 04_16_2018_13_49_31 04_16_2018_13_49_34 04_16_2018_13_50_14 04_16_2018_13_50_19 04_16_2018_13_50_21

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

95
σχόλια
 1. avatar Ανδρέας Φιλιποπουλος

  Με την ώρα το θυμηθήκαμε να τα βάλουμε με τους Αμερικανούς. Και οταν πέσει η πρώτη πιστολιά στο Αιγαίο θα φωνάζουμε γιατι η Αμερική δεν ήρθε να μας στηρίξει! Εύγε αριστεροί φελλοί !

 2. avatar Ελεύθερος σκοπευτής

  Smedley Butler

  Όποιος μπορεί να μπεί στον κόπο να κάνει μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο για αυτόν τον εξέχοντα Αμερικανό στρατιωτικό, θα μπορέσει να καταλάβει λίγα πραγματάκια για την ιστορία, την πραγματική ιστορία όχι των κομματικών έμμισθων και των γραφείων προπαγάνδας. Για να καταλάβετε ποιός ήταν πίσω από τον Χίτλερ, τους Ναζί, Στάλιν Μάλιν και το κακό συναπάντημα. Και μετά ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί έχουμε άγαλμα του Τρούμαν.

  1. avatar Γιώργοςκαπου

   για να περιμένει κάποιος το Δρομέα

 3. avatar Μαρ Παπ

  Επειδή γίνεται μια διαμάχη εδώ αριστεράς δεξιάς και ΗΠΑ Ρωσίας ας πούμε μερικά πράγματα έξω από την Ελλάδα και τις γελοιότητες να πηγαίνουμε με σχοινιά και τροχούς να προσπαθούμε να γκρεμίζουμε αγάλματα ( καταδικαστέα σαν πράξη ). Η διαφορά κρατικών προϋπολογισμών για αμυντικές δαπάνες των δυο κρατών είναι αβυσσαλέα. Η Ρωσία αυτή τη στιγμή με μια οικονομία σε πολυ δύσκολη κατάσταση ( βλέπε ρούβλι ), με ένα αρχηγό δικτάτορα που προσπαθεί να κρατηθεί στη διεθνή σκηνή κάνει συντεχνίες και αναλαμβάνει το ρόλο του καλού μπαμπά σε κράτη αμφίβολα. Το αποτέλεσμα της τσετσενιας λέει πολλά. Ο κομμουνισμός πέθανε το 1989 και δυστυχώς θα πρέπει να περάσουν ακόμα τουλάχιστον άλλες 2 γενιές μέχρι να εξαφανιστούν και οι τελευταίοι ρομαντικοί του είδους.Ας μη μιλήσουμε για αριστερά και δεξιά γιατί είναι βέβαιο ότι μάλλον πρέπει να ξαναγράφτουν οι όροι. Για το άγαλμα προτείνω να αφαιρεθεί και να ανατεθεί στον Κ Γεωργίου που έφτιαξε τον phylax στον Πειραιά να φτιάξει τον vlax στη θέση του.

 4. avatar alex328

  Διαβάζω τα σχόλια και έχω πεθάνει στα Γέλια με την πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί οι Κουμουνιστές. Ο Τρούμαν όπως λένε οι αριστεροφασίστες έριξε τις κακές πυρηνικές βόμβες στο Ναγκασάκι και την Χιροσίμα και για αυτό είναι κακός και ιμπεριαλιστής. Να τους θυμίσω λοιπόν γιατί μάλλον έχουν πάθει κάποιο εγκεφαλικό στον Περισσό πάλι, πως οι Ιάπωνες ήταν με τους Ναζί, και οι δυο αυτές πυρηνικές βόμβες μαζί με την απόβαση της Νορμανδίας, έβαλαν το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ τέλος στον Χίτλερ και γενικότερα στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και ΕΥΤΥΧΩΣ που πρόλαβε γιατί πυρηνικά ανέπτυσαν και οι Ναζί !!!!!!
  Επίσης αμέσως μετά ο Στάλιν κουμουνιστοφασισταρία , τι έκανε ? Έφτιαξε ένα πυρηνικό οπλοστάσιο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ των Αμερικανών.
  Άρα εν τέλει ήταν Ιμπεριαλιστής όπως λέτε και ο Στάλιν και μάλιστα ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ.
  Μην κάθεστε πολύ εντός του Περισσού. Σας κάνει κακό στον Εγκέφαλο.

  Για πηγαίντε σε ένα πρώην κουμουνιστικό κράτος να τους πείτε για τον Κουμουνισμό. Θα σας θάψουν στην πλατεία !

  Σας αρέσει δεν σας αρέσει ο Τρούμαν και το δόγμα του, ποιός είπε ότι έχει δικαίωμα ο κάθε ανεγκέφαλος να πάει και να σπάσει ένα άγαλμα και να προκαλέσει φθορές ? Άρα στο 95% που δεν μας αρέσει ο Κουμουνισμός που προκάλεσε πολύ μεγαλύτερες ανθρώπινες απώλειες από τους Ναζί, πρέπει να έρθουμε στον Περισσό και να το γκρεμίσουμε το μαγαζί ?
  Αυτό λέτε πρακτικά. ΑΝΑΡΧΙΑ. Δεν μου αρέσει και άρα το σπάω.

  Ουστ απολίτιστα και αμόρφωτα σκοταδιστικά όντα. Καλά σας είπε ο Θεοδωράκης αριστερά φασισταριά.

 5. avatar Ένα άγαλμα με ιστορία: Ναγκασάκι – Χιροσίμα – «Δόγμα Τρούμαν» – Ναπάλμ1

  απόσπασμα από την ομιλίας (12 Μαρτίου 1947) του Τρούμαν στο Κογκρέσο, που αποτέλεσε το «Δόγμα Τρούμαν»:

  «Πιστεύω ότι η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών οφείλει να είναι η υποστήριξις των ανθισταμένων εις την υποδούλωσιν ελευθέρων λαών. Εάν η Ελλάς ήθελεν περιέλθει υπό τον έλεγχον ενόπλου τινός μειοψηφίας, σύγχυσις και ανωμαλία θα ηδύνατο να εξαπλωθούν ευχερώς εις ολόκληρον τη Μέσην Ανατολήν. Ετι μάλλον ο αφανισμός της Ελλάδος ως ανεξαρτήτου κράτους, θα είχεν βαθείαν επίδρασιν εφ’ όλων των ευρωπαϊκών χωρών, ων οι λαοί αγωνίζονται, αντιμετωπίζοντες μεγάλας αντιξοότητας, προς διατήρησιν της ελευθερίας και ανεξαρτησίας των, καθ’ ον χρόνον επανορθώνουν τας εκ του πολέμου καταστροφάς. Αν παραλείψωμεν να βοηθήσωμεν την Ελλάδα κατά την κρίσιμον ταύτην στιγμήν, βαρύταται θα είναι αι συνέπειαι τόσον διά την Δύσιν όσο και διά την Ανατολήν. Οφείλομεν να αναλάβωμεν άμεσον και αποτελεσματικήν δράσιν…».

  Μετά την εξαγγελία του, χαράσσοντας τις κατευθύνσεις της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ όλα ήταν έτοιμα για την επίσημη έναρξη της αμερικανικής επέμβασης

 6. avatar Ένα άγαλμα με ιστορία: Ναγκασάκι – Χιροσίμα – «Δόγμα Τρούμαν» – Ναπάλμ1

  Πρόκειται για τον καλό αυτό άνθρωπο που στη θητεία του έγινε ένα από τις μεγαλύτερες καταστροφές του περασμένου αιώνα. Χρησιμοποιήθηκε η ατομική βόμβα ως όπλο και σκορπίστηκε ο θάνατος και ο όλεθρος στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι (Αύγουστος 1945).

  Είναι ο ίδιος καλός αυτός κύριο που έστειλε το 1948 τον Βαν Φλιτ για να «εποπτεύσει» την εφαρμογή του «Δόγματος» του, του «Δόγματος Τρούμαν».

  Αρκεί να υπενθυμίσουμε εκείνη τη φράση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου προς το Βαν Φλιτ:

  «Στρατηγέ, ιδού ο στρατό σας»

  Με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβουμε πως «βοήθησαν» οι ΗΠΑ του Τρούμαν, χρησιμοποιώντας τις ναπάλμ στον ελληνικό εμφύλιο, ενάντια στους αντάρτες του ΔΣΕ, στο Γράμμο.

 7. avatar ΜΑΤατζής του Τρούμαν ο ΣΥΡΙΖΑ – Άγρια καταστολή

  6 διαδηλωτές έστειλε στα νοσοκομεία η επίθεση των ΜΑΤ στο σημερινό συλλαλητήριο. Ο ένας από αυτούς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», σοβαρά τραυματισμένος από τα χτυπήματα που δέχτηκε με γκλομπ στο κεφάλι.Συγκεκριμένα, κατά την εξέτασή του διαπιστώθηκαν ανοιχτά θλαστικά τραύματα κι ένα ακρο-κροταφικό ρωγμώδες κάταγμα δεξιά, με αποτέλεσμα ο διαδηλωτής να εισαχθεί και να νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου.

  Σύμφωνα μάλιστα με τις καταγγελίες του προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», ενώ ο διαδηλωτής εξεταζόταν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στις 4 το μεσημέρι, δύο ασφαλίτες με πολιτικά μπούκαραν, παραβιάζοντας το χώρο των Επειγόντων, άνοιγαν τα παραβάν που χωρίζουν τους ασθενείς, διέκοπταν ιατρικές πράξεις και εξετάσεις, απαιτώντας να μάθουν πού είναι ο τραυματισμένος διαδηλωτής για να του πάρουν «μια άτυπη κατάθεση».Κάτω από τις αντιδράσεις εργαζομένων του νοσοκομείου που απαιτούσαν να φύγουν οι ασφαλίτες άμεσα από το χώρο, τελικά απομακρύνθηκαν, αφού πρώτα όμως ζήτησαν τα ονόματα γιατρών, νοσηλευτών και όλων όσοι διαμαρτυρήθηκαν.

 8. avatar Διάλογος #1

  -Εσείς κύριε ποιον υποστηρίζετε στον εμφύλιο της Συρίας;
  -Εγώ είμαι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ υποστηρίζω τους χριστιανούς.
  -Μα αυτοί στη Συρία είναι περίπου το 6-7%
  -Και οι Ρώσοι είναι ορθόδοξοι!
  -Με τον Πούτιν λοιπόν;
  -Βεβαίως! Εγώ είμαι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.
  -Ναι αλλά ο Πούτιν υποστηρίζει τον μουσουλμάνο Ασάντ μαζί με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ!
  -Δε μ ενδιαφέρει, εγώ είμαι με τη Ρωσία! Το ξέρετε ότι η χριστιανοσύνη διώκετε; Ε;; Το ξέρετε ή κοιμάστε; ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Σταμάτα να τρως σανό!
  -Μάστα. Δε σας μιλάω στον ενικό αλλά τέλος πάντων. Στη Συρία υπάρχουν και καθολικοί τι γνώμη έχετε;
  -Αυτοί οι Παπιστές δεν είναι χριστιανοί, είναι αιρετικοί. Είναι πράκτορες του διαβόλου μαζί με τους εβραιομασώνους!
  -Α, καλά κρασά.

  1. avatar Διάλογος #2

   -Καλημέρα σας, εσείς ποιον υποστηρίζετε στον εμφύλιο της Συρίας;
   -ΦΟΝΙΑΔΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ Α-ΜΕ-ΡΙ-ΚΑΝΙΟΙΙΙ!
   -Μάστα. Άρα υποθέτω ότι είσαστε με τον Ασάντ και αυτούς που τον υποστηρίζουν, την Ρωσία και το Ιράν δηλαδή.
   -ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΘΑΑΑ-ΝΑΤΟΥΟΥΟΥ!
   -Μα και Ρώσοι έχουν βάσεις στη Συρία.
   -ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ, Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ!
   -Δηλαδή θεωρείτε ότι η στρατιωτική βοήθεια που προσφέρει η Ρωσία και το Ιράν στον Ασάντ δεν είναι μια μορφή ιμπεριαλισμού και ότι μόνο η Αμερικανική είναι;
   -ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
   -Θα μπορούσατε να μην μου απαντάτε με συνθήματα;
   -ΚΑΠΑ ΚΑΠΑ ΕΕΕ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΛΑΕΕΕΕ
   -Α, καλά κρασά.

   1. avatar Διάλογος #3

    -Εσείς ποιον υποστηρίζετε στην Συρία;
    -Τον Πούτιν γιατί είναι χριστιανός και δεν επιτρέπει να κυκλοφορούν ομοφυλόφιλοι στη Ρωσία.
    -Μα ο Πούτιν είναι με τον μουσουλμάνο Ασάντ.
    -Καλά κάνει, για να σταματήσει τους μουσουλμάνους λαθροτρομοκράτες που πληρώνονται από τον Σόρος και τους εβραιομασώνους και προσπαθούν να εισβάλουν στην Ευρώπη.
    -Ναι αλλά έχει συμμάχους το Ιράν και την Χεσμπολάχ που θεωρείτε τρομοκρατική οργάνωση.
    -Μερικές φορές πρέπει να συμμαχήσεις και με το διάολο.
    -Και η Τουρκία πολεμάει εναντίων των Ισλαμιστών. Τους βλέπεται σας σύμμαχους;
    -Οι Τούρκοι είναι Μογγόλοι και θα τους πολεμήσουμε και θα τους εξοντώσουμε και θα κάνουμε τη Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Ελλάδας.
    -Καλά ηρεμήστε. Την στάση της Αμερικής που είναι εναντίων των Ρώσων πως την βλέπετε;
    -Εεεε; Πολύ καλός ο Τράμπ που υποστηρίζει τους συναγωνιστές της εναλλακτικής δεξιάς και θα καθαρίσει την Αμερική απ τους μεξικάνους.
    -Ναι αλλά σε σχέση με τη Ρωσία;
    -Γιατί οι κουμουνιστές κάνουνε μόνο πορείες κατά της Αμερικής και όχι και κατά της Ρωσίας;
    -Δηλαδή θα συμφωνούσατε αν κάνανε πορείες και στις δύο πρεσβείες;
    -Όχι απλά θέλω να αναδείξω την υποκρισία των κουμουνιστών.
    -Εντάξει την αναδείξατε δεν θεωρείτε όμως ότι είναι λίγο οξύμωρο να υποστηρίζετε και τον Πούτιν και τον Τραμπ;
    -Για δεν πάνε να κάνουνε πορείες για τους ομοφυλόφιλους στο Ιράν ε; Αλλά εκεί δε τους παίρνει. Τσάμπα μάγκες τα κουμμούνια.
    -Α, καλά κρασά

    1. avatar Διάλογος #4

     -Γεια, ποιον υποστηρίζεις στην Συρία.
     -ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΡΩΣΟΙ!
     -Αν δεν είσαστε ούτε με τους Δυτικούς ούτε με τον Ασάντ, με ποιον είσαστε;
     -Είμαστε με τους Κούρδους.
     -Μα οι Κούρδοι είναι μόνο μια μειοψηφία στη Συρία.
     -Είμαστε ενάντια σε κάθε επέμβαση ξένης χώρας στα εσωτερικά άλλης.
     -Μα και τους Κούρδους τους υποστηρίζει η Αμερική.
     -Είμαστε μ αυτούς που δεν υποστηρίζει η Αμερική.
     -Kαι πως δείχνετε τη συμπαράστασή σας;
     -Στέλνουμε βοήθεια και μερικοί από εμάς έχουν πάει να πολεμήσουν μαζί με τους σύντροφους Κούρδους.
     -Και αυτά δε θεωρείτε ότι είναι επέμβαση στα εσωτερικά άλλης χώρας;
     -Όχι, έτσι δείχνουμε την επαναστατική μας αλληλεγγύη ενάντια στον καπιταλισμό.
     -Ναι αλλά όταν ο δικτάτορας Ασάντ έχει τανξ, αεροπλάνα και χημικά, δεν θα πρέπει και οι αντιστασιακοί να πάρουν βοήθεια από κάπου;
     -Μόνοι τους οι λαοί θα ρίξουν τους τύραννους.
     -Δηλαδή, όταν υποστηρίζετε τους Κούρδους δείχνετε επαναστατική αλληλεγγύη, όταν η Σαουδαραβία στέλνει βοήθεια σε αντικαθεστωτικούς είναι ιμπεριαλιστική επέμβαση.
     -Άργησες αλλά το κατάλαβες.
     -Κάνετε πορεία;
     -Για την ειρήνη.
     -Θα πάτε μόνο στην Αμερικάνικη πρεσβεία ή και στην Ρωσική;
     --Μόνο στην Αμερικάνικη γιατί εκεί θα παίξουνε μπάχαλα.
     -Μπάχαλα σε πορεία για την ειρήνη;
     -Λογαριασμό θα σου δώσω;
     -Θα πάτε άλλη μέρα στις άλλες πρεσβείες;
     -Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε ρε;
     -Α, καλά κρασά.

 9. avatar Το άγαλμα2

  Επόμενο χτύπημα ήταν το “πακετάρισμά του” με αντιπολεμικά συνθήματα το Μάρτη του 2003, στη διάρκεια πορείας κατά της αμερικανικής επέμβασης στο Ιράκ. Το πιπεράτο της ιστορίας ήταν πως στην ενέργεια αυτή πρωταγωνίστησε το “Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ”, οργάνωση στην οποία συμμετείχε και ο Συνασπισμός, βασική συνιστώσα του μετέπειτα Σύριζα, αλλά ποιος θέλει να θυμάται τα νεανικά του παραστρατήματα. Σειρά είχε το ΠΑΜΕ το 2006, την περίοδο του πολέμου του συμμάχου των ΗΠΑ Ισραήλ κατά του Λιβάνου, ρίχνοντας κάτω τον ανδριάντα με σκοινιά. Τέλος, ροζ και κόκκινες μπογιές στόλισαν το άγαλμα και το 2013. Να σημειωθεί ότι είναι η ενδεχομένως η πρώτη φορά, μετά τη χούντα τουλάχιστον, που η αστυνομία αντιδρά με τόσο έντονο τρόπο (με χημικά, πρόκληση τραυματισμών και συλλήψεις) σε προσπάθεια αποκαθήλωσης του μισητού ιμπεριαλιστικού συμβόλου, παρότι και το 2006 είχε υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση. Για να παραφράσουμε και μια παλιά παρουσιάστρια του συγχωρεμένου Μέγκα “και τι φταίμε εμείς που όλες οι κοινωνικές ομάδες δε θέλουν το άγαλμα το Χάρυ μας”;

 10. avatar Το άγαλμα1

  Το 1986, μετά την τρίτη βόμβα που σώριασε καταγής το άγαλμα, η ΑΧΕΠΑ ζήτησε την άμεση επισκευή κι επανατοποθέτησή του, αίτημα στο οποίο ο τότε δήμαρχος Δημήτρης Μπέης, σε μια επιχείρηση τήρησης άψογων πασοκικών ισορροπιών, αντιπρότεινε την τοποθέτηση αγάλματος του πιο “οιυδέτερου” Λίνκολν, προσβλέποντας σε κατά το δυνατόν αποσώβηση μελλοντικών αντιδράσεων. Το άγαλμα εν τέλει επανατοποθετήθηκε ως είχε, για να ανατιναχθεί ξανά από τον ΕΛΑ ένα χρόνο αργότερα, που έριξε πάνω του και μπογιές. Μια δεκαετία αργότερα το άγαλμα πριονίστηκε στα πόδια και έπεσε εκ νέου στο έδαφος.

 11. avatar Λαδέμπορες και Συριζαίοι κλαίνε για το άγαλμα του Τρούμαν

  Κλαίνε οι ακροδεξιοί, η σπορά των ηττημένων του 45′ -που νίκησαν όμως στη χώρα μας- κλαίνε ως συμπλήρωμα κι αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί. Συριζοτρόλ και Μουρουτρόλ στο τουίτερ σε μια άμιλλα -την λες και σύμπνοια- άνευ προηγουμένου, για το άγαλμα του μεγάλου ευεργέτη Χάρι.

  Οι λύκοι αγκαλιά με τα σκυλιά.

 12. avatar Το σπουδαστικό της Ασφάλειας αναβιώνει…

  Μετά των υπέρ πάντων αγώνα για τη διαφύλαξη του αγάλματος του λαοφίλητου προέδρου Τρούμαν από διαδηλωτές της αντιπολεμικής πορείας φοιτητών και μαθητών, η κυβέρνηση Σύριζα ξαναχτυπά από πολύ αριστερά με την αναβίωση, ή μάλλον την φανέρωση (αφού ποτέ δεν είχαν επί της ουσίας πάψει να εφαρμόζονται τέτοιες πρακτικές από τις αστικές κυβερνήσεις) του σπουδαστικού της Ασφάλειας, μόνο που αυτή τη φορά λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μέχρι πριν λίγο οι συμμετέχοντες στην πορεία απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των τριών συλληφθέντων φοιτητών, ο ασφαλίτης που παρεισέφρησε έγινε αντιληπτός και έλαβε την αντιμετώπιση που του άξιζε:
  [...]

 13. avatar ΔΣΕ

  Θυμίζουμε ότι το μισητό άγαλμα του Χάρι Τρούμαν είχε γκρεμιστεί από διαδηλωτές του ΠΑΜΕ τον Ιούλη του 2006 (φωτογραφία κάτω), ως μια συμβολική κίνηση καταδίκης της επίθεσης στο Λίβανο των γερακιών ΗΠΑ-Ισραήλ
  http://www.katiousa.gr/wp-content/uploads/2018/04/agalma-trouman-gkremismeno.jpg

 14. avatar ΔΣΕ

  «Ο Τρούμαν για το λαό μας και όλους τους λαούς του κόσμου συμβολίζει το μίσος, την έχθρα, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις επεμβάσεις στα εσωτερικά άλλων χωρών. Η κίνηση του ΠΑΜΕ, να γκρεμίσουμε σήμερα το άγαλμα αυτό, ήταν συμβολική και δείχνει την αντίθεσή μας σ’ αυτή την πολιτική. Δείχνει την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε την έκφραση αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο που αντιστέκεται στους ιμπεριαλιστές και τα σχέδιά τους».

 15. avatar ΔΣΕ

  Ο εγκληματίας πολέμου Χάρι Τρούμαν, που έσπειρε κυριολεκτικά το θάνατο στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, είναι ο ίδιος μακελάρης που τρία χρόνια αργότερα, το 1948, προστρέχοντας να συνδράμει την ελληνική αστική τάξη, βομβάρδιζε τους ηρωϊκούς αντάρτες του ΔΣΕ στο Γράμμο με βόμβες ναπάλμ.

 16. avatar ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟ..

  ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ..... ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΧΥΔΑΙΑ...... ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΙΡΗΝΗ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΙ ......

  1. avatar Απάντηση σε: ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟ..

   Πρόκειται για τον καλό αυτό άνθρωπο που στη θητεία του έγινε ένα από τις μεγαλύτερες καταστροφές του περασμένου αιώνα. Χρησιμοποιήθηκε η ατομική βόμβα ως όπλο και σκορπίστηκε ο θάνατος και ο όλεθρος στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι (Αύγουστος 1945).

 17. avatar gkioldalis

  ΨΥΧΗ ΒΑΘΕΙΑ,
  ΟΣΟ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ,
  ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ.
  ΑΙΝΤΕ ΝΕΖΝΑΜΗΔΕΣ,
  ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ο ΤΡΟΥΜΑΝ,
  ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.

 18. avatar αχ κ παλι αχ…

  Αχ βρε κομμουνια παλι ατυχοι...τοσο κοντα στο νερακι μπας κ ξεβρωμιζατε,αλλα....τ γλυτωσατε!!!δεν πειραζει την επομενη φορα...

 19. avatar Κωνσταντίνος78

  Μπράβο στην Ελ.ασ. που έδειξε για άλλη μια φορά την ετοιμότητά της και τα αντανακλαστικά της όταν πρόκειται να φυλάξει ακόμα και τα αγάλματα των αφεντικών της και στα φασιστοειδή ΜΑΤ που έβγαλαν το άχτι τους στα κεφάλια των φοιτητών.Μπράβο και στο συριζανελ που έδωσε εντολή στα οργανάκια του να χτυπήσουν τους αδίστακτους τρομοκράτες φοιτητές ,άξιος ο μισθός τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει