Η τελευταία πράξη στο δράμα που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα με τον θάνατο του ήρωα σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου παίζεται αυτή την ώρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Το πρωί έφτασε στον ιερό ναό του χωριού η σορός του άτυχου πιλότου, για να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Εκεί βρίσκονται από νωρίς φίλοι και συγγενείς οι οποίοι έφτασαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου κρατώντας ένα λουλούδι στα χέρια τους για να τον αποχαιρετήσουν ενώ στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας υπάρχουν δεκάδες στεφάνια.

Η κηδεία του γίνεται παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, φίλων, συγγενών και συναδέλφων του εκλιπόντος.

Στον Μορφοβούνι μετέβησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός, Φώτης Κουβέλης και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής της χώρας όπως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι τελέστηκε τρισάγιο. Η μητέρα της γυναίκας του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου δεν άντεξε και λύγισε. Λιποθύμησε και μεταφέρθηκε με φορείο από την εκκλησία σε ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο ίδιο ασθενοφόρο παρέμεινε και η σύζυγος του για προληπτικούς λόγους μέχρι την έναρξη της νεκρώσιμης ακολουθίας.

4430431