Κατά της δημοσιοποίησης φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των οροθετικών ιερόδουλων τάσσεται ο Συνήγορος του Πολίτη, απορρίπτοντας το επιχείρημα πως αυτό γίνεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

«Το γεγονός ότι σημαντικός αριθμός πολιτών απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να υποβληθεί στον αναγκαίο ιατρικό έλεγχο. επιβεβαιώνει ότι το κρίσιμο στοιχείο για την ενημέρωση των πολιτών δεν είναι τα προσωπικά στοιχεία και οι φωτογραφίες ενός διαρκώς αυξανόμενου αριθμού εκδιδόμενων οροθετικών προσώπων, αλλά η ίδια η πληροφορία για τις διαστάσεις διάδοσης του ιού σε συγκεκριμένα οικήματα ή περιοχές στο κέντρο της Αθήνας», επισημαίνει η Ανεξάρτητη Αρχή.

Και προσθέτει πως η δημοσιοποίηση  των στοιχείων «προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και παραβιάζει τα δικαιώματα του ασθενούς».

Παράλληλα, ο Συνήγορος αναφερόμενος στην πορνεία κάνει λόγο για «ανεπάρκεια διαχείρισης ενός ζητήματος που αποτελεί κοινωνικό δεδομένο» και καταδεικνύει τη δυσχέρεια εφαρμογής του νόμου «περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων».