Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου, όταν στο σημείο έφτασε η πορεία εκπαιδευτικών και φοιτητών που είχε ξεκινήσει από τα Προπύλαια.

Ομάδα διαδηλωτών από την πορεία προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και οι αστυνομικοί να απαντήσουν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Νέος γύρος έντασης σημειώθηκε λίγη ώρα αργότερα, όταν διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον των δυνάμεων της αστυνομίας που βρίσκονταν μπροστά από τις δυο κλούβες με τις οποίες είχε αποκλειστεί η Ηρώδου του Αττικού και πέταξαν κομμάτια από μάρμαρο και νεράτζια. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας και πάλι χρήση χημικών.

Γύρω στις 16:00 το απόγευμα, η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα.

Σημειώνεται πως ΟΛΜΕ και Διδασκαλική Ομοσπονδία έχουν κηρύξει την Παρασκευή στάση εργασίας, ζητώντας μόνιμους διορισμούς και εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών.

bnfkdl3

bnfkdl2

bnfkdl4

bnfkdl5

bnfkdl6

bnfkdl7

bnfkdl8

bnfkdl9

gjpfdoj1

gjpfdoj2

gjpfdoj3

gjpfdoj4

fdiogh1 fdiogh2 fdiogh3 fdiogh4 fdiogh5 fdiogh6

Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος – Κατερίνα Καμπόσου

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.