Στη Λέσβο και τη Σάμο παραμένουν υπεράριθμοι οι πρόσφυγες-μετανάστες στις δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Συνολικά ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 816 άτομα σε 30 δομές. Χθες καταγράφηκαν 22.135 άτομα έναντι 21.319 ατόμων την περασμένη Πέμπτη.

Η δυνατότητα φιλοξενίας των δομών μειώθηκε από 23.653 στα 23.629 άτομα στις 30 δομές φιλοξενίας. Υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες διαμένουν στις δομές φιλοξενίας στη Λέσβο και τη Σάμο, σύμφωνα με την κατανομή των προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων παρείχαν 11.919 μερίδες φαγητού από τις οποίες 590 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους.

Για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.