Θετική εξέλιξη είχε η προσπάθεια του Δήμου Ερυμάνθου για την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. της κατασκευής νέου σχολικού συγκροτήματος στην Ερυμάνθεια.

Οι μαθητές των σχολείων της Ερυμάνθειας στεγάζονται από το 2008 που έγινε ο καταστρεπτικός σεισμός, σε προκατασκευασμένους οικίσκους, με συνέπεια να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τόσο τα παιδιά όσο και οι εκπαιδευτικοί.

Ο νεοσύστατος Δήμος Ερυμάνθου, σύμφωνα με το pelop.gr, θέτοντας από τη πρώτη στιγμή ως προτεραιότητα την μεταφορά των μαθητών σε νέα και ασφαλή κτήρια προχώρησε σε συνεργασία και με την Περιφέρεια, στην σύνταξη των απαραίτητων μελετών και στην εξασφάλιση των αναγκαίων αδειοδοτήσεων, που του επέτρεψαν να καταθέσει πλήρη και ολοκληρωμένο φάκελο μέσα στο προβλεπόμενο χρόνο στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Έτσι η υποβληθείσα πρόταση έλαβε την οριστική της έγκριση, μετά από απόφαση της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ.Ελλάδος, για την χρηματοδότηση του έργου με τίτλο «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ» προϋπολογισμού 4.700.000 ευρώ.

Το έργο αφορά στη κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου και αποτελείται από τους παρακάτω χώρους.

Νηπιαγωγείο (ισόγειο)
Δημοτικό (διώροφο κτίριο)
Γυμνάσιο – Λύκειο (τριώροφο κτίριο)
Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων (ισόγειο)
Υπόγειο

Η συνολική κάλυψη των κτιρίων είναι 1.871 τ.μ.

Η δημοπράτηση του έργου από τον Δήμο, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου σχολικού συγκροτήματος, θα γίνει άμεσα.