Ειρηνική συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου, πραγματοποίησαν το απόγευμα περίπου 150 μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Μαγνησίας, του ΕΕΚ και της Κατάληψης Ματσάγγου, οι οποίοι αντιτίθενται στη δίωξη κατά νεαρής γυναίκας, μέλους του ΕΕΚ, για σύνθημα που έγραψε τον Μάιο του 2010, ‘έξω από το εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ, στη Ν. Ιωνία.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας στις 6.30 το απόγευμα και η πορεία ξεκίνησε μια ώρα αργότερα, υπό τη στενή παρακολούθηση διμοιρίας υποστήριξης της Αστυνομίας, που ακολουθούσε λίγο πριν το τέλος της. Ωστόσο, δεν σημειώθηκαν παρατράγουδα και δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο.

Σύμφωνα με το magensianews.gr η πορεία κατέβηκε την οδό Ιωλκού όπου οι συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, τη Αστυνομίας, του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής και συνεχίστηκε στην Δημητριάδος και από εκεί στην Ιάσονος, όπου σταμάτησε για λίγα λεπτά κάτω από τα γραφεία του ΛΑΟΣ και οι διαδηλωτές φώναξαν και πάλι συνθήματα. Στη συνέχεια και δια μέσου της Γκλαβάνη, από την οδό Δημητριάδος βρέθηκε στην Κ. Καρτάλη και στη συνέχεια, μέσω της οδού Γαλλίας, κατευθύνθηκε και πάλι στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου οι διαδηλωτές διαλύθηκαν στις 8.30 το απόγευμα, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό.

Για σήεμρα Τετάρτη, στις 9 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου, όπου εκδικάζεται η μήνυση κατά της νεαρής.