Άνδρας με αυτοπεποίθηση

Συμβουλές για ψυχολογική ανάταση


ΕΛΛΑΔΑ
15:30
20/04/2012
Άνδρας με αυτοπεποίθηση
1
loading

Αν είναι ένα πράγμα που έχουμε μάθει ως όντα πάνω στον πλανήτη, είναι ότι ένας άντρας με αυτοπεποίθηση κρατά τα κλειδιά του βασιλείου! Ναι, του δικού του βασιλείου.

Η αυτοπεποίθηση είναι η απαραίτητη ψυχολογική τόνωση για να ανταπεξέρχεσαι στις δυσκολίες της ζωής, σωστά; Και το καλό με δαύτη είναι ότι χτίζεται, με τον ίδιο τρόπο που χτίζεις τους τρικέφαλους και την κοιλιά-φέτες...

Και να πώς:

Σκέψου θετικά

Η θετική σκέψη δεν θα ξορκίσει βέβαια όλα τα κακά που θα 'ρθουν, θα σε κάνει όμως να τα αντιμετωπίζεις με αισιοδοξία. Και η αισιοδοξία είναι καλός αγωγός της αυτοπεποίθησης!

Θες και μια τεχνική; Για κάθε αρνητικό συμβάν, σκέψου τουλάχιστον 3 εναλλακτικές που θα μπορούσε να γίνει θετικό. Με τη μέθοδο αυτή, πολύ σύντομα ο εγκέφαλός σου θα εκπαιδευτεί να «βλέπει» το θετικό σε κάθε κατάσταση. Κι αυτό θα σε γεμίσει με αισιοδοξία και, αναγκαστικά, αυτοπεποίθηση...

Γίνε «μαζορέτα» του εαυτού σου

Όχι, τη μίνι φούστα δεν θα τη χρειαστείς! Συμβαίνει λοιπόν συχνά να μην αναγνωρίζουμε όλα τα πράγματα που κάνουμε καλά. Κι ενώ είμαστε πάντα επικριτικοί για τις ανεπάρκειες και τα λάθη μας, σπάνια αποδίδουμε τα εύσημα στον εαυτό μας για τις καταστάσεις που τα «σπάσαμε». Κι εδώ είναι το λάθος.

Κάθε φορά λοιπόν που κάνεις κάτι καλά, όσο ασήμαντο κι αν είναι, επιβράβευσε τον εαυτό σου! Θα δεις μετά από λίγο ότι πολλά είναι τα πράγματα στα οποία είσαι τελικά καλός...

Γυμνάσου και λίγο

Η γυμναστική αποδίδει στην αυτοπεποίθηση με δύο τρόπους. Πρώτον, οι ενδορφίνες που απελευθερώνει ο εγκέφαλός σου, σε συνδυασμό με τους μύες σου που αναπτύσσονται, σε κάνουν να νιώθεις υπέροχα. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την εικόνα του σώματός σου: ξεκινώντας τη γυμναστική και δρέποντας καρπούς, θα ανακαλύψεις ότι έγινες πιο ωραίος και ελκυστικός στις γυναίκες. Κι αυτό ξέρεις ότι κάνει θαύματα στον εγωισμό κάθε άντρα!

Κι αν συνεχίζεις να «μην έχεις χρόνο για γυμναστική», σκέψου ποια από τις δύο επιλογές ταιριάζει καλύτερα στο πολυάσχολο πρόγραμμά σου: να γυμνάζεσαι για μία ώρα τρεις φορές την εβδομάδα ή να είσαι ράκος 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες τη βδομάδα;

Μάθε νέα πράγματα

Αν θες να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, πρέπει να δουλέψεις την αυτο-εκτίμησή σου. Και λίγα πράγματα «μπουστάρουν» το σεβασμό στον εαυτό σου όσο το να αποκτάς νέες δεξιότητες. Μάθε κινέζικα, ξεκίνα χορό, οτιδήποτε κάνει για τη δουλειά αυτή.

Τι μπορεί να σε κάνει άραγε να νιώσεις καλύτερα (και καλύτερος) από το να αποκτήσεις νέα ταλέντα; Ακόμα και τα μικρο-κατορθώματα θα σου δώσουν τόνους ενέργειας, επαρκή αποθέματα δηλαδή για να μεταφέρεις και στις άλλες πλευρές της ζωής σου. Θες και μπόνους; Το να είσαι «δοσμένος» κάπου κάνει τις γυναίκες να σε θέλουν περισσότερο!

Πάρε μια βαθιά ανάσα

Ξέρεις τι σκοτώνει την αυτοπεποίθηση επιτόπου; Το άγχος. Και μια βαθιά αναπνοή μπορεί να κάνει θαύματα σ' αυτό.

Όταν λοιπόν νιώσεις το στρες να σε κατακλύζει και είσαι έτοιμος να φλιπάρεις, συγκεντρώσου, πάρε μια-δυο βαθιές αναπνοές και ανασυγκροτήσου. Ανάκτησε τον έλεγχο της κατάστασης και πέσε με τα μούτρα στη μάχη. Αυτό κάνουν οι άντρες με αυτοπεποίθηση...

Θέσε και πέτυχε στόχους

Με το να θέσεις απλώς έναν στόχο, αποκτάς αυτοπεποίθηση «της στιγμής», το αίσθημα δηλαδή ότι η ζωή σου έχει σκοπό και δουλεύεις μεθοδικά για την κατάκτησή του. Οι στόχοι που θέτεις βέβαια δεν πρέπει να είναι ουτοπικοί, γιατί τότε η αυτοπεποίθηση θα πάει περίπατο.

Το μυστικό είναι να έχεις επιδιώξεις ρητές και υλοποιήσιμες. Οι στόχοι σου λοιπόν πρέπει να είναι συγκεκριμένοι, με μετρήσιμα αποτελέσματα, εφικτοί, σχετικοί με τις ικανότητες και την προσωπικότητά σου και, τέλος, επίκαιροι, για να έχουν συνάφεια με τα τωρινά σου ενδιαφέροντα.

Περισσότερα θέματα για τον άντρα στο delamagen.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΓΕΔΕΩΝ

    ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΣ !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει